Σε βάθος περίπου 14 μέτρων έχει φτάσει ο τεράστιος λάκκος διαστάσεων 30 επι 30 μέτρων τον οποίο ανοίγουν οι εκσκαφείς στο περιβόλι όπου ήταν το πηγάδι στο βάθος του οποίου βρίσκεται θαμμένος ο 39χρονος εργάτης που καταπλακώθηκε απο μεγάλο όγκο χωμάτων.

Συνολικά εκτιμάται πως θα εκσκαφούν πάνω απο 10.000 κυβικά μέτρα χώματος, ενώ τις εργασίες δυσκολεύουν και τα άφθονα υπόγεια νερά.

Από τις εικόνες αντιλαμβάνεται κανείς το μεγάλο βάθος αλλά και τη δυσκολία στον εντοπισμό και την ανάσυρση του εργάτη.

Το χρονικό της τραγωδίας

Οι εργασίες του ιδιωτικού συνεργείου για την «στερέωση» των τοιχωμάτων του πηγαδιού (που κατασκευάστηκε το 1940) σε ιδιωτικό οικόπεδο επι της οδού Σοφ.Βενιζέλου κοντά στο Νοσοκομείο Χανίων, ξεκίνησαν την Τετάρτη 7/5 υπο την επίβλεψη εργολάβου.

Οι εργάτες ξεκινώντας από το πάνω τμήμα του πηγαδιού, τοποθετούσαν στα πέτρινα τοιχώματα, μεταλλικά πλέγματα με τσιμεντοκονίαμα. Χθες το πρωί το συνεργείο των έξι εργατών, είχε φτάσει σε βάθος περίπου 10 μέτρων, όπου είχαν τοποθετήσει τις σκαλωσιές.

Στις 11 το πρωί, μέσα στο πηγάδι ήταν τέσσερεις εργάτες , που τοποθετούσαν τα πλέγματα, τα οποία τους έδιναν οι άλλοι δύο που ήταν από πάνω. Και οι τέσσερεις ήταν πάνω σε σκαλωσιές. 

Ο 39χρονος ήταν στην τελευταία σκαλωσιά, περίπου ένα μέτρο πάνω από την στάθμη του νερού που εκτιμάται πως είχε βάθος σχεδόν δύο μέτρων.

Κάποια στιγμή ίσως να μετακινήθηκε κάποια πέτρα – «κλειδί» , με αποτέλεσμα λόγω της πίεσης των όγκων χώματος , να μετακινηθούν και άλλες πέτρες.

Οι εργάτες μόλις έπεσαν οι πρώτες πέτρες , πετάχτηκαν στην απέναντι πλευρά, αλλά σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ακολούθησε η κατάρρευση.

Οι τρείς που ήταν στις δύο πρώτες σκαλωσιές πιάστηκαν από την μεταλλική σκάλα που είχε βιδωθεί στα τοιχώματα και άρχισαν να ανεβαίνουν.

Ο 39χρονος που ήταν τελευταίος επεχείρησε να πιαστεί από το πόδι του συναδέλφου του που ήταν από πάνω του, αλλά χτυπήθηκε από τις πέτρες και έπεσε μέσα στο νερό ενώ στην συνέχεια καταπλακώθηκε από μεγάλους όγκους χωμάτων, αφού κατέρρευσε όλο το κάτω τμήμα του πηγαδιού.