current views are: 2

10 Μαΐου 2014
Δημοσίευση14:36

Δεν «έδειξε» την αιτία θανάτου της τρίχρονης από το Ρέθυμνο η ιατροδικαστική εξέταση

Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες θανάτου του τρίχρονου κοριτσιού στα Μισίρια Ρεθύμνου, το οποίο κατέληξε τελικά ύστερα από αδιαθεσία εννέα ημερών, στο νοσοκομείο.

Δημοσίευση 14:36’
αρθρο-newpost

Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες θανάτου του τρίχρονου κοριτσιού στα Μισίρια Ρεθύμνου, το οποίο κατέληξε τελικά ύστερα από αδιαθεσία εννέα ημερών, στο νοσοκομείο.

Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες θανάτου του τρίχρονου κοριτσιού στα Μισίρια Ρεθύμνου, το οποίο κατέληξε τελικά ύστερα από αδιαθεσία εννέα ημερών, στο νοσοκομείο. 

Η ιατροδικαστική εξέταση δεν έφερε στο φως στοιχεία που να οδηγούν σε ασφαλές ιατρικό συμπέρασμα για το θάνατο της τρίχρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από πλευράς του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Ρεθύμνου, Σπύρου Μικρούλη, παρά τις εξετάσεις εντός του νοσοκομείου οι οποίες δεν έδειξαν ούτε αυτές κάτι το ανησυχητικό, η πορεία της υγείας του παιδιού ήταν αρνητικά καλπάζουσα, με αποτέλεσμα μέσα στις επόμενες επτά ώρες από την εισαγωγή του, να επιδεινωθεί σε σημείο ώστε να χάσει τη μάχη με το θάνατο.

Σύμφωνα δε με τον ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη, αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που ίσως βοηθήσουν στη λύση του ιατρικού και όχι μόνο μυστηρίου του θανάτου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων στην ιατροδικαστική εξέταση δεν βρέθηκαν σημάδια κακοποίησης στο σώμα της μικρούλας.

Το τελευταίο διάστημα οι γονείς της μικρής προσέτρεχαν συχνά στο νοσοκομείο αλλά και ιδιώτες γιατρούς, ώστε να μπορέσουν να βρουν λύση στην παρατεταμένη αδιαθεσία της μικρής.

Για το θάνατο εξετάζεται και το ενδεχόμενο της μικροβιακής μηνιγγίτιδας αν και, όπως ανέφερε ο κ. Μικρούλης, στο Ρέθυμνο δεν έχουν παρουσιασθεί συμπτώματα και ασθενείς από τη συγκεκριμένη αρρώστια.


σχετικα αρθρα