current views are: 2

10 Μαΐου 2014
Δημοσίευση17:30

Δημοπρατείται το νέο Διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η δημιουργία του διεθνούς αεροδρόμιου, στο Καστέλι της Κρήτης, αφού στις 15 Μαΐου θα γίνει η πρόσκληση ενδιαφέροντος στις εταιρείες για τα τεύχη δημοπράτησης, όπως ανακοίνωσε σήμερα, από το Ηράκλειο, ο Υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Δημοσίευση 17:30’
αρθρο-newpost

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η δημιουργία του διεθνούς αεροδρόμιου, στο Καστέλι της Κρήτης, αφού στις 15 Μαΐου θα γίνει η πρόσκληση ενδιαφέροντος στις εταιρείες για τα τεύχη δημοπράτησης, όπως ανακοίνωσε σήμερα, από το Ηράκλειο, ο Υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η δημιουργία του διεθνούς αεροδρόμιου, στο Καστέλι της Κρήτης, αφού στις 15 Μαΐου θα γίνει η πρόσκληση ενδιαφέροντος στις εταιρείες για τα τεύχη δημοπράτησης, όπως ανακοίνωσε σήμερα, από το Ηράκλειο, ο Υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοίδης ,παρουσία των τοπικών φορέων, έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου τονίζοντας ότι η Κρήτη χρειάζεται ένα μεγάλο σύγχρονο αεροδρόμιο προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες από την αύξηση των τουριστών και πρόσθεσε ότι το έργο, σε συνδυασμό με τις βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο, θα συμβάλει τα μέγιστα ώστε να είναι σε θέση να φιλοξενήσει περισσότερους τουρίστες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός την Πέμπτη 15 Μαΐου δημοπρατείται το νέο Αεροδρόμιο και θα δοθούν τα επίσημα τεύχη προκήρυξης. Σε έξι μήνες θα υπάρχει ανάδοχος ο οποίος θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου. Πρόκειται για έναν έργο 800 εκ. ευρώ και κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του θα εργάζονται 1000 άτομα ενώ όταν ξεκινήσει η λειτουργία του Αεροδρομίου υπολογίζεται ότι θα απασχολεί 4000 εργαζόμενους.

Ο κ. Χρυσοχοίδης εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα βρεθεί ανάδοχος, κάνοντας λόγο ζωηρό ενδιαφέρον ξένων επενδυτών ενώ δεσμεύθηκε για την βελτίωση του υπάρχοντος αεροδρομίου «Ν.Καζαντζάκης» με σειρά έργων που θα βελτιώσουν τη λειτουργία του, όπως η διάθεση χώρων από την 126 Σ.Μ και το Δήμο για στάθμευση επιπλέον αεροσκαφών ,την αντικατάσταση μηχανημάτων ελέγχου αποσκευών με αυτοματοποιημένα συστήματα με στόχο να βελτιωθεί η εικόνα των αναχωρήσεων κ.α

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της περιοχής που θα κατασκευασθεί το νέο Διεθνές αεροδρόμιο, Ζαχαρίας Καλογεράκης σε δήλωση του τόνισε :«Ελπίζουμε οι ανακοινώσεις να τηρηθούν κι ευχόμαστε στο νέο διαγωνισμό να έχει διασφαλιστεί ότι θα προσέλθουν επενδυτές. Σήμερα ο υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον συμμετοχής. Περιμένουμε να το δούμε και στην πράξη».

Τέλος ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον υπουργό «τονίσαμε για μία ακόμα φορά το σταθερό μας στόχο, ως Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας, για την υλοποίηση αντισταθμιστικών έργων και παρεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή , ώστε να ενισχυθεί η αναπτυξιακή της προοπτική».


σχετικα αρθρα