Μεγάλες ποσότητες μελιού, γλυκών του κουταλιού, μαρμελάδων και άλλων προϊόντων κατασχέθηκαν, καθώς και πρόστιμα για παραβάσεις που ανέρχονται συνολικά στις 72.000 ευρώ επιβλήθηκαν σε επιχείρηση παραγωγής και συσκευασίας μελισσοκομικών, ζαχαρωδών και φρουτωδών προϊόντων ιδιοκτησίας 46χρονου στη Θεσσαλονίκη, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με κλιμάκιο του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.).

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών, σύμφωνα με τις οποίες στην επιχείρηση παρασκευάζονταν τυποποιημένα προϊόντα με την προσθήκη χημικών συστατικών. 

Από τα προϊόντα που κατασχέθηκαν ελήφθησαν δείγματα για τις απαραίτητες εργαστηριακές - συγκριτικές εξετάσεις, ως προς την γνησιότητα των υλικών και συστατικών τους.

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας διενεργείται περαιτέρω έλεγχος στον ιδιοκτήτη και την επιχείρησή του. Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία για νοθεία πραγμάτων, ενώ μετά την ολοκλήρωση της έρευνας θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.