Στην Αστυνομική διεύθυνση Ηλείας βρίσκονται τρεις από τους πέντε κρατούμενους, οι οποίοι απέδρασαν σήμερα τα ξημερώματα από τα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Πύργου.

Πρόκειται για τρεις έλληνες, έναν 21χρονο, έναν 17χρονο και έναν 14χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν έπειτα από εκτεταμένες έρευνες των αστυνομικών, στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες, για τον εντοπισμό του 25χρονου έλληνα και ενός 27χρονου υπηκόου Πακιστάν.

Αμέσως μετά την απόδραση των πέντε κρατουμένων, αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να ερευνούν την ευρύτερη περιοχή γύρω από το Πύργο, αφού εκτιμούσαν, βάσει των στοιχείων που είχαν, ότι οι δραπέτες θα είχαν βρει καταφύγιο, κάπου εκεί κοντά.

Πρώτοι συνελήφθησαν ο 21χρονος και ο 17χρονος, ενώ τις απογευματινές ώρες συνελήφθη και ο 14χρονος.

Οι τέσσερις έλληνες είχαν συλληφθεί και κρατούνταν για διάφορα ποινικά αδικήματα, ενώ ο 27χρονος Πακιστανός, κρατείτο για διοικητική απέλαση.

Όσον αφορά τους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν τα ξημερώματα υπηρεσία στο αστυνομικό τμήμα του Πύργου, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός υπηρεσίας και ο σκοπός κρατητηρίων, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Επίσης, σε βάρος δύο αστυνομικών σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για το αδίκημα της ελευθέρωσης κρατουμένων από αμέλεια.

Υπενθυμίζεται, ότι οι πέντε κρατούμενοι, κατάφεραν να αποδράσουν αφού πρώτα αποκόλλησαν μεταλλικό σύρτη πόρτας των κρατητηρίων, τον οποίο χρησιμοποίησαν στην συνέχεια, για να παραβιάσουν παράθυρο του χώρου κράτησης.