Για πέμπτη ημέρα συνεχίζονται οι άοκνες προσπάθειες για την δημιουργία ασφαλών προυποθέσεων έτσι ώστε οι άντρες της ΕΜΑΚ Κρήτης να μπορέσουν να ανασύρουν απο τον πάτο του - πρώην πηγαδιού - τον 39χρονο που θάφτηκε την περασμένη Πέμπτη.

Μετά την χθεσινή εξέλιξη, όταν σημειώθηκε μια ακόμη κατάρρευση χωμάτινων όγκων, ενώ οι άντρες της ΕΜΑΚ με ένα μεταλικό καλάθι, κρεμασμένοι απο γερανό, είχαν φτάσει κοντά στο αποτέλεσμα που όλοι περιμένουν, η έκταση της εκσκαφής επεκτάθηκε.

Σύμφωνα και με τις οδηγίες γεωλόγου και μεταλλειολόγου, σήμερα οι εκσκαφείς δημιουργούν ένα νέο "πατάρι" προκειμένου να μπορέσουν να φτάσουν στο σημείο που είναι θαμμένος ο 39χρονος εργάτης με ασφάλεια.

Η κατάσταση έχει φτάσει σε απελπιστικό σημείο και για το συνεργείο του εργολάβου που έχει αναλάβει την εκσκαφή, καθώς τα νερά αναβλύζουν διαρκώς και οι χειριστές των μεγάλων μηχανημάτων, σκάβουν με ρίσκο σε βάθος 14-15 μέτρων, με τους σαθρούς χωμάτινους όγκους να κρέμονται απο πάνω τους.

Μάλιστα χθες για να ανασυρθεί ένας εκσκαφές απο τον τεράστιο λάκκο, χρειάστηκε να τραβηχτεί με ειδικό συρματόσχοινο, αφού εαν έβγαινε με τον χειριστή υπήρχε κίνδυνος να ανατραπεί.