current views are: 1

12 Μαΐου 2014
Δημοσίευση12:58

Αρχιφύλακας ήταν αφεντικό σε «λουλουδούδες»

Αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ συνελήφθη για κατ’ εξακολούθηση παράβαση καθήκοντος επειδή πουλούσε λουλούδια σε νυχτερινά μαγαζιά της Στερεάς Ελλάδας και για τη διάθεσή τους απασχολούσε παράνομα αλλοδαπές γυναίκες.

Δημοσίευση 12:58’
αρθρο-newpost

Αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ συνελήφθη για κατ’ εξακολούθηση παράβαση καθήκοντος επειδή πουλούσε λουλούδια σε νυχτερινά μαγαζιά της Στερεάς Ελλάδας και για τη διάθεσή τους απασχολούσε παράνομα αλλοδαπές γυναίκες.

Αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθη για κατ’ εξακολούθηση παράβαση καθήκοντος επειδή πουλούσε λουλούδια σε νυχτερινά μαγαζιά της Στερεάς Ελλάδας και για τη διάθεσή τους απασχολούσε παράνομα αλλοδαπές γυναίκες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς, 46 ετών, είχε συστήσει με τη σύζυγό του «επιχείρηση οικογενειακού τύπου» και αναλάμβανε την πώληση λουλουδιών σε εκδηλώσεις συλλόγων, πανηγύρια και σε κέντρα διασκέδασης, σε διάφορες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας. 

Ο αστυνομικός συνελήφθη τα ξημερώματα της Δευτέρας στην περιοχή της Αταλάντης, ενώ χειροπέδες φόρεσαν και άλλα πέντε άτομα για κατά περίπτωση φορολογικές και υγειονομικές παραβάσεις, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. 

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται η σύζυγος του αστυνομικού, 38 ετών, μία 36χρονη αλλοδαπή υπήκοος Σερβίας, η 48χρονη ιδιοκτήτρια νυχτερινού κέντρου και ο 57χρονος σύζυγός της, προσωρινά υπεύθυνος στο μαγαζί, καθώς και ένας ακόμα 58χρονος, ιδιοκτήτης καταστήματος στην ίδια περιοχή.

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στα δύο καταστήματα διαπιστώθηκε ότι το ένα λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια, ενώ το άλλο λειτουργούσε με τροποποίηση των όρων και προϋποθέσεων λειτουργίας του.

Διαπιστώθηκε ακόμα ότι για την πώληση των λουλουδιών, είχαν απασχοληθεί αλλοδαπές, χωρίς τις νόμιμες για την εργασία τους διαδικασίες, ενώ η Σέρβα που συνελήφθη βρίσκονταν παράνομα στη χώρα.

Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. 


σχετικα αρθρα