current views are: 1

12 Μαΐου 2014
Δημοσίευση20:05

Οδοιπορικό 15 ξένων δημοσιογράφων στη Δυτική Κρήτη

Σε οδοιπορικό γνωριμίας με τον πολιτισμό, την παράδοση, την κρητική γη και τα προϊόντα της, εξελίχθηκε η επίσκεψη που πραγματοποίησαν στην Κρήτη 15 ξένοι δημοσιογράφοι.

Δημοσίευση 20:05’
αρθρο-newpost

Σε οδοιπορικό γνωριμίας με τον πολιτισμό, την παράδοση, την κρητική γη και τα προϊόντα της, εξελίχθηκε η επίσκεψη που πραγματοποίησαν στην Κρήτη 15 ξένοι δημοσιογράφοι.

Σε οδοιπορικό γνωριμίας με τον πολιτισμό, την παράδοση, την κρητική γη και τα προϊόντα της, εξελίχθηκε η επίσκεψη που πραγματοποίησαν στην Κρήτη 15 ξένοι δημοσιογράφοι που εργάζονται ως ανταποκριτές μέσων ενημέρωσης από τη Βραζιλία, την Κίνα, τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Τουρκία, την Ελβετία και τη Ρωσία, οι οποίοι βρέθηκαν στα Χανιά έπειτα από πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου (Ι.Ε.Τ.) και του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης και της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και με τη χορηγία της «Aegean», που κάλυψε τα έξοδα των εισιτηρίων. Η ξένη αποστολή φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ι.Ε.Τ. (Ίδρυμα «Αγία Σοφία», στους Αγίους Πάντες Αποκορώνου).

Κατά την παρουσία τους στα Χανιά δοκίμασαν κρητικά εδέσματα, παρακολούθησαν μουσικοχορευτικά δρώμενα, ξεναγήθηκαν σε χώρους πολιτισμού και επισκέφθηκαν επιχειρήσεις που παράγουν και εξάγουν στο εξωτερικό κρητικά προϊόντα.

Σκοπός του ταξιδιού τους ήταν να γνωρίσουν καινοτόμες δράσεις που αναπτύσσονται στη Δυτική Κρήτη. Στο πλαίσιο αυτό, επισκέφθηκαν τις μονάδες της «Terra Creta» και της «Biolea» στο Κολυμπάρι που παράγουν και εξάγουν κρητικό ελαιόλαδο ποιότητας. Ξεναγήθηκαν επίσης και στην εταιρεία «Cretan Carob» που έχει έδρα στην Αργυρούπολη και παράγει προϊόντα με βάση το κρητικό χαρούπι σε 40 διαφορετικούς κωδικούς.

Οι ξένοι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν ακόμα την παλιά πόλη, το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, το Λαογραφικό Μουσείο Γαβαλοχωρίου και τον Γυναικείο Συνεταιρισμό του χωριού.

Επιπλέον, βρέθηκαν στο ιστορικό καφέ «Κήπος» που ο υπεύθυνος του χώρου, Βασίλης Σταθάκης, τους ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, για την πρωτοβουλία της ίδρυσης του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ της Ευρώπης που έχει ως έδρα του τα Χανιά καθώς και το Μουσείο Τυπογραφίας των «Χανιώτικων Νέων».

Ακόμα βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου Κρήτης, όπου ξεναγήθηκαν σε ερευνητικά εργαστήρια τα οποία εφαρμόζουν καινοτόμες μεθόδους σε διάφορους τεχνολογικούς τομείς στους τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι και στο ιστορικό Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας στο Ακρωτήρι. Στη Μονή Τσαγκαρολών οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορικότητα και την αρχιτεκτονική της Ιεράς Μονής και να επισκεφθούν το οινοποιείο της Μονής.

Οι ξένοι δημοσιογράφοι εκπροσωπούσαν μεγάλα διεθνή έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα, όπως τα δύο μεγαλύτερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, Itar Tass News Agency και RiaNovosti, την κινέζικη τηλεόραση China Central Television, την τουρκική Τηλεόραση TRT Turk, τη γαλλική τηλεόραση BFM TV και France 24, τη βρετανική εφημερίδα The Independent, τις ελβετικές La Tribune de Geneve και Neue Zurcher Zeitung, την ολλανδική Troun, τη βραζιλιάνικη Diariο και την ισπανική El Mundo.


σχετικα αρθρα