Σε μια περιοχή που έχει πληγεί από την ανεργία και τη φτώχεια στην Πετρούπολη ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Σκαλιστήρας, με τον συνδυασμό Δημοτική Ανανεωτική Κίνηση ζητά την ψήφο των συμπολιτών του για να δώσει όπως λέει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά τους. 
 
Με έμφαση στην κοινωνική πολιτική που θα απευθύνεται σε όλες τις αδύναμες κατηγορίες των πολιτών - τους μαθητές, τους φοιτητές, τους άνεργους, τους εργαζόμενους, την τρίτη ηλικία, τα άτομα με αναπηρία, τις μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες- θα επιδιώξει να «ελαφρύνει», όπως λέει, «το βαρύ φορτίο τους». 
 
Ο Θανάσης Σκαλιστήρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Τελείωσε το 1ο Λύκειο Πετρούπολης και σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Κατάγεται από την Φθιώτιδα. Ως ελεύθερος επαγγελματίας, Πολιτικός Μηχανικός, ασχολείται με τη μελέτη και την κατασκευή, έχοντας ήδη υλοποιήσει πλήθος ιδιωτικών τεχνικών και οικοδομικών έργων στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.  Συμμετέχει ενεργά στα Κοινά του Δήμου Πετρούπολης, όπου ζει και εργάζεται.