current views are: 1

13 Μαΐου 2014
Δημοσίευση14:00

Τριμερής συμφωνία για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Τριμερή συμφωνία συνεργασίας για την προστασία του περιβάλλοντος, αποφάσισαν να προωθήσουν το συντομότερο δυνατόν, οι υπουργοί περιβάλλοντος της Ελλάδας, Γιάννης Μανιάτης, της Κύπρου, Νίκος Κουγιάλης και του Ισραήλ, Αμίρ Περέτζ. 

Δημοσίευση 14:00’
αρθρο-newpost

Τριμερή συμφωνία συνεργασίας για την προστασία του περιβάλλοντος, αποφάσισαν να προωθήσουν το συντομότερο δυνατόν, οι υπουργοί περιβάλλοντος της Ελλάδας, Γιάννης Μανιάτης, της Κύπρου, Νίκος Κουγιάλης και του Ισραήλ, Αμίρ Περέτζ. 

Τριμερή συμφωνία συνεργασίας για την προστασία του περιβάλλοντος, αποφάσισαν να προωθήσουν το συντομότερο δυνατόν, οι υπουργοί περιβάλλοντος της Ελλάδας, Γιάννης Μανιάτης, της Κύπρου, Νίκος Κουγιάλης και του Ισραήλ, Αμίρ Περέτζ. Η συμφωνία εστιάζει στη θαλάσσια έρευνα υδρογονανθράκων και την πετρελαϊκή ρύπανση, ενώ στόχος είναι να έχει υπογραφεί ως τον Ιούνιο.

Οι τρεις αξιωματούχοι συναντήθηκαν στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή στο πλαίσιο της Ένωσης για τη Μεσόγειο, που πραγματοποιείται στην Αθήνα, στην οποία συμμετέχουν πάνω από σαράντα υπουργοί και εκπρόσωποι των χωρών της Μεσογείου.

Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ άλλων, τα τρία υπουργεία συμφώνησαν και προωθούν τη συνεργασία στους τομείς ετοιμότητας και αντιμετώπισης σοβαρών περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης της Μεσογείου.

Επίσης προωθείται, η εφαρμογή δράσεων σε όλους τους επί μέρους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος, της αειφόρου ανάπτυξης, της πράσινης οικονομίας, καθώς επίσης της βιώσιμης κατανάλωσης και παραγωγής.

Επιπλέον, με τη συμφωνία ενισχύεται η στήριξη της συνεργασίας μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών φορέων στον τομέα του περιβάλλοντος, η αξιοποίηση ευκαιριών χρηματοδότησης μέσω διεθνών οργανισμών και ευρωπαϊκών πόρων, η καταπολέμηση της ερημοποίησης, της αλλαγής του κλίματος, η προστασία της βιοποικιλότητας και της φύσης.

Σημειώνεται τέλος, ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα, όπως η απορρύπανση της Μεσογείου εξαιτίας της ανεπαρκούς επεξεργασίας των οικιακών και βιομηχανικών αποβλήτων, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο, η προώθηση της πράσινης και γαλάζιας οικονομίας και η βιώσιμη κατανάλωση και παραγωγή.


σχετικα αρθρα