Λάστιχα θέλουν τα πυροσβεστικά οχήματα της ΠΥ Καλαμάτας και επειδή δεν έγινε ο διαγωνισμός από το υπουργείο Ανάπτυξης, η υπηρεσία ψάχνει για χορηγούς.

Εν τω μεταξύ, κι ενώ η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε επίσημα την 1η του μήνα, δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη απάντηση για το πότε θα έρθουν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας τα αεροσκάφη PZL, ούτε και ο ακριβής αριθμός τους.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι με τα πυροσβεστικά οχήματα -«κυρίως με τα ελαστικά που πρέπει να αλλαχθούν», λέει ο διοικητής της Πυροσβεστικής Καλαμάτας Κ. Κυριακουλέας στην "Ελευθερία της Καλαμάτας".

Και το πρόβλημα είναι ότι «δεν έχει γίνει ο διαγωνισμός από το υπουργείο Ανάπτυξης, παρότι τα χρήματα υπάρχουν -έτσι ψάχνουμε για χορηγό». Επιπλέον, κάποια από τα 30 οχήματα που διαθέτει η Πυροσβεστική είναι παλιά και ο πύραρχος ευελπιστεί ότι η υπηρεσία θα ενισχυθεί με καινούργια. «

Υπάρχουν παλιά οχήματα αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για έναν διαγωνισμό προκειμένου να παραληφθούν νέα πυροσβεστικά μέσα στο καλοκαίρι», αναφέρει. Συνολικά θα αγοραστούν περίπου 350 πυροσβεστικά οχήματα για όλη την Ελλάδα, αλλά πόσα από αυτά θα έρθουν στην Μεσσηνία θα αποφασίσει το Αρχηγείο και ανάλογα με τις ανάγκες κάθε Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα δοθεί και αντίστοιχη προτεραιότητα.