Τρεις άδειες αεροψεκασμών υπέγραψε η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μ. Μακρή στις 31 Μαρτίου 2014, στα πλαίσια εφαρμοσμένου προγράμματος κουνουποκτονίας. 

Επιπλέον, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στις 7 Απριλίου 2014 υπέγραψε άδεια αεροψεκασμού για τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, ενώ στις 30 Απριλίου χορήγησε άδεια αεροψεκασμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς και κατ’ εξαίρεση άδεια εφαρμογής ψεκασμού υπέρμικρου όγκου (ULV) από τον αέρα και το έδαφος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τέλος, στις 14/5/2014 η υφυπουργός υπέγραψε άδεια αεροψεκασμού για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Σημειώνεται πως οι αεροψεκασμοί με προνυμφοκτόνα σκευάσματα αφορούν περιοχές δυσπρόσιτες με ειδικές γεωμορφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες και διεξάγονται υπό προϋποθέσεις και μετά από ενημέρωση των κατοίκων των περιοχών αυτών. 

Επιπλέον, οι ULV ψεκασμοί είναι ένα ειδικό μέτρο που διεθνώς εφαρμόζεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις όταν συντρέχουν λόγοι, όπως η συρροή κρουσμάτων σοβαρών ασθενειών που μεταδίδονται από τα κουνούπια, και εφόσον οι λοιπές μέθοδοι αντιμετώπισης κουνουπιών που προβλέπονται στις εγκυκλίους του υπουργείου Υγείας, παρότι έχουν εφαρμοστεί σωστά, δεν έχουν επιτύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.