Στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύονται οι 4 από τους πέντε τραυματίες που μεταφέρθηκαν χθες το απόγευμα από τη Λιβύη, με μεταγωγικό αεροσκάφος του Κατάρ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή ιατρικών υπηρεσιών του νοσοκομείου Γιώργο Αρχοντάκη, από τους 4 τραυματίες ο ένας χειρουργήθηκε το πρωί από ορθοπεδικούς γιατρούς καθώς έφερε πολλαπλά κατάγματα στα κάτω άκρα και πιθανή γάγγραινα στο δεξί πόδι.

Από τους υπολοίπους η γυναίκα έχει χτυπηθεί από βλήματα στο κεφάλι και μεταφέρθηκε χειρουργημένη από τη Λιβύη, ενώ οι άλλοι δύο τραυματίες φέρουν κρανιογκεφαλικές κακώσεις, τραύματα στον πνευμοθώρακα και κατάγματα.

Ένας ακόμα τραυματίας νοσηλεύεται στη νευροχειρουργική κλινική.

Σύμφωνα με τον Αρχοντάκη σε δύο από τους τραυματίες δεν βρέθηκαν ξένα σώματα πάνω τους και δεν αποκλείεται να τραυματίστηκαν σε τροχαίο, ενώ οι άλλοι τρεις έχουν θραύσματα βλημάτων.

Εν τω μεταξύ προσωρινή άδεια παραμονής για 15 ημέρες στην Ελλάδα ζήτησαν και πήραν από τις αρχές, 6 άτομα με διαβατήρια Λιβύης που επέβαιναν στο αεροσκάφος που χθες προσγειώθηκε στα Χανιά και δήλωσαν συνοδοί των τραυματιών.