Παρέμβαση με μακροσκελές κείμενό του από τις φυλακές έκανε ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες», Νίκος Ρωμανός

Ο κατηγορούμενος αρνείται να εμφανιστεί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για νέες τρομοκρατικές πράξεις που του καταλογίζονται, ωστόσο  αναλαμβάνει την πολιτική και ποινική ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις κατά της δημοτικής αστυνομίας στην Κυψέλη, στην επενδυτική εταιρία Trastor και στο σπίτι του πρώην υπουργού Οικονομίας και Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου.

Όπως αναφέρει στο κείμενό του στις συγκεκριμένες επιθέσεις, μοναδικός δράστης είναι ο ίδιος, ενώ εξηγεί: «Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για την συμμετοχή μου στις αναρχικές εμπρηστικές ομάδες FAI-Φωτιές στον Ορίζοντα, FAI- Μονάδα Φωτιά στα Κάτεργα και Μαχόμενη Μειοψηφία. Πέρα από την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής μου αναλαμβάνω και την ποινική ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις με βάση τις οποίες έχει σχηματιστεί δικογραφία, στην δημοτική αστυνομία της Κυψέλης, στην επενδυτική εταιρία Trastor και στο σπίτι του πρώην Υπουργού Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου.

Με μια απλή μελέτη των στοιχείων της δικογραφίας είναι φανερό ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες πραγματοποιήθηκαν από ένα μόνο άτομο. από τις υποθέσεις αναφέρονται σε ένα άτομο που ήμουν εγώ πράγμα που αποδεικνύει και τον ισχυρισμό μου».

Ο Ρωμανός όμως αρνείται τη συμμετοχή του σε άλλες επιθέσεις υποστηρίζοντας ότι «Όπως λοιπόν αναλαμβάνω την ευθύνη για τις παραπάνω επιθέσεις ξεκαθαρίζω ότι δεν συμμετείχα στο εμπρησμό του αμαξοστασίου της ΕΘΕΛ ούτε στις εμπρηστικές επιθέσεις που πραγμάτωσαν οι Πύρινες Σκιές», γράφει.

Εξηγώντας το σκοπό της παρέμβασής του διευκρινίζει ότι ο λόγος που τοποθετείται δημόσια για τις συγκεκριμένες ενέργειες είναι για να αναδείξει τον τρόπο που οι αστυνομικές αρχές χρησιμοποιούν «τη νέα καταστολή μέσω του DNA για να ενοχοποιήσουν συντρόφους αιχμαλώτους». 

Ο Ρωμανός μιλά για «στοχοποίηση» συγκεκριμένων ανθρώπων από την αστυνομία «με τρανταχτά παραδείγματα την καταδίκη των συντρόφων Τάσο Θεοφίλου και Μπάμπη Τσιλιανίδη, αλλά και την δίωξη εναντίων του καταζητούμενου συντρόφου Νίκου Μαζιώτη για μια ληστεία τράπεζας».