Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με προκήρυξη που εξέδωσε στις 13-05-2014 καλεί περίπου 3000 «διαθεσίμους» να διεκδικήσουν 547 θέσεις βοηθητικού κυρίως προσωπικού σε διάφορους φορείς του Δημοσίου. 

«Το περιεχόμενο της προκήρυξης δεν μας αφήνει καμία αμφιβολία ότι το σύνολο σχεδόν των καθαριστριών μαζί με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους οδηγείται στην ανεργία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Απολυμένων Καθαριστριών Υπουργείου Οικονομικών

«Η κοροϊδία όμως και οι εκβιασμοί δεν τελειώνουν εδώ. Με εγκύκλιό που εξέδωσε σήμερα 15-05-2014 το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μας καλεί να υποβάλλουμε αιτήσεις μέχρι αύριο Παρασκευή στερώντας μας ακόμα και το δικαίωμα που ο δικός τους νόμος προβλέπει, της 15μερης προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων», αναφέρει η ανακοίνωση που συμπεραίνει πως  «το γεγονός ότι καλούνται να έρθουν στην Αθήνα μέχρι αύριο συναδέλφισσες απ’ όλη την Ελλάδα, προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις, επιβεβαιώνει τον παραλογισμό που ζούμε. Το γεγονός επίσης ότι καλούμαστε να υποβάλλουμε αιτήσεις χωρίς να διευκρινίζονται σημαντικά ζητήματα που αφορούν την όλη διαδικασία, επιβεβαιώνει τις υποψίες μας για αδιαφανείς και ύποπτες διαδικασίες».

Και προαναγγέλλουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, λέγοντας πως «όλες αυτές οι μεθοδεύσεις δεν έχουν άλλο στόχο παρά μόνο να διασπάσουν τους εργαζόμενους όλων των κλάδων που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα στην δουλειά και κυρίως να μας διώξουν από τον δρόμο. Τους απαντάμε: Με εμάς δεν θα ξεμπερδέψουν παρά μόνο όταν και η τελευταία συναδέλφισσα επιστρέψει στη δουλειά της».