Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση, ζητούν επτά δήμαρχοι της Αττικής οι οποίοι με κοινή ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν ότι έχουν εντοπιστεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των πολεοδομικών γραφείων, τα οποία από 1ης Ιανουαρίου 2011 μεταφέρθηκαν από τις πρώην Νομαρχίες στους δήμους.

Οι δήμαρχοι που πραγματοποίησαν σύσκεψη στο δημαρχείο Πειραιά, σε κοινή ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι υπάρχει ανεπάρκεια προσωπικού, ενώ σημαντικός αριθμός στελεχών των Πολεοδομικών Γραφείων, αντί να μεταφερθεί στους Δήμους, όπως θα ήταν και το λογικό, «εγκλωβίστηκε» στην περιφέρεια.

Επίσης αναφέρουν έλλειψη πόρων για τη μισθοδοσία όσων υπαλλήλων μεταφέρθηκαν στους Δήμους και για τα λειτουργικά έξοδα, γεγονός που οφείλεται στην καθυστέρηση απόδοσης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, καθώς και στην μη αποστολή του συνόλου τις υλικοτεχνικής υποδομής που αντιστοιχούσε στις υπηρεσίες αυτές.

Επίσης τονίζεται ότι δεν έχουν προσδιοριστεί με ακρίβεια οι αρμοδιότητες των εν λόγω Πολεοδομικών Γραφείων ενώ αναφέρουν ότι υπάρχει αναρχία στην διατήρηση των αρχείων και των αδειών μετά τις ανακατατάξεις.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρ. Κορτζίδη και με τη συμμετοχή των δημάρχων Πειραιά Β. Μιχαλολιάκου, Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρ. Κορτζίδη, Αιγάλεω Χρ. Καρδαρά, Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπά, Ελευσίνας Γ. Αμπατζόγλου, Ν. Ιωνίας Η. Γκότση και Αχαρνών Σ. Ντούρου.