Ελέγχους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας έκανε τα ξημερώματα η αστυνομία, με σκοπό να εντοπιστούν άτομα, τα οποία ασκούν παράνομα το επάγγελμα του αποκλειστικού νοσοκόμου, χωρίς να έχουν τα απαραίτητα προσόντα και τις γνώσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια των ελέγχων στις τρεις παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου, συνελήφθησαν έξι γυναίκες, εκ των οποίων, τρεις είναι Ελληνίδες, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας και μία υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας από 29 έως 59 ετών.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο προϊστάμενος του Γραφείου Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, αστυνόμος Α' Ανδρέας Πλέσσιας, οι έξι γυναίκες συνελήφθησαν διότι παρείχαν υπηρεσίες αποκλειστικής νοσοκόμας σε ασθενείς των κλινικών, χωρίς να κατέχουν πτυχίο της σχολής αδελφών νοσοκόμων και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Επίσης, οι έξι συλληφθείσες δεν είχαν τριπλότυπο μπλοκ αποδείξεων. «Γι' αυτό τον λόγο θα προβούμε και σε σχετική αλληλογραφία με το ΙΚΑ, προκειμένου να επιβληθούν και οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις» επισήμανε ο προϊστάμενος του Γραφείου Αλλοδαπών.

Στη συνέχεια, ο κ. Πλέσσιας ευχαρίστησε τη διοίκηση του νοσοκομείου για τη συνεργασία στην πραγματοποίηση των ελέγχων και πρόσθεσε: «Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας, αποσκοπώντας στην πάταξη του φαινομένου της παράνομης απασχόλησης και στην προστασία των ασθενών και των νόμιμα εργαζομένων νοσηλευτών».

Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας, Χαράλαμπος Μπονάνος, δήλωσε: «Η ανασφάλιστη εργασία ήταν από τα πρώτα ζητήματα που απασχόλησαν τη διοίκηση του νοσοκομείου και όλη η προσπάθειά μας θα ήταν αναποτελεσματική, αν δεν υπήρχε η συνδρομή υπηρεσιών που εμπλέκονται στην τόσο σημαντική υπόθεση».

Ο κ. Μπονάνος ευχαρίστησε δημόσια τον περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Δυτικής Ελλάδος, ταξίαρχο Κώστα Κυριακόπουλο και τον κ. Πλέσσια, για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της διοίκησης. Πρόσθεσε, δε, ότι «η προετοιμασία, η συνεργασία και η εχεμύθεια ήταν στοιχεία που οδήγησαν στην επιτυχημένη προσπάθεια» η οποία όπως υπογράμμισε «θα συνεχιστεί και στο μέλλον για την πλήρη εξάλειψη του φαινομένου της ανασφάλιστης εργασίας». Τέλος, σημείωσε ότι «το πανεπιστημιακό νοσοκομείο έχει κανόνες στη λειτουργία του και δεν επιτρέπει την ανασφάλιστη και "μαύρη" εργασία, που είναι πληγή για την πατρίδα μας».

TAGS