Κανένα σημείο ζωής δεν έχει δώσει από χθες το μεσημέρι στις 14:30 η 69χρονη Γαλλίδα τουρίστρια που είχε πάει με το σύζυγο της για πεζοπορία από τη Σούγια προς την Αρχαία Λισσό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το μεσημέρι ο σύζυγος κουράστηκε από το περπάτημα και εγκατέλειψε πηγαίνοντας στο ξενοδοχείο και περιμένοντας τη γυναίκα του να επιστρέψει. Ωστόσο οι ώρες περνούσαν και εκείνη δεν έδινε κανένα σημείο ζωής. Τότε εκείνος, σύμφωνα με τα όσα είπε αργότερα στην αστυνομία και την πυροσβεστική, πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Καντάνου και κατήγγειλε την εξαφάνιση και τα όσα είχαν προηγηθεί. Αυτό έγινε περίπου στις 9 χθες τη νύχτα.

Αμέσως ενημερώθηκε η πυροσβεστική που με ένα κλιμάκιο 15 ανδρών (οι 5 της ΕΜΑΚ ) και 5 οχημάτων άρχισαν τις έρευνες . Μέχρι τώρα όμως και παρά το γεγονός ότι οι πυροσβέστες έχουν κυριολεκτικά "οργώσει" την περιοχή δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της 69χρονης γυναίκας. 

Πρόκειται για ένα από τα πολλά περιστατικά που έχουν σημειωθεί από την έναρξη της τουριστικής περιόδου μέχρι σήμερα στα ορεινά μονοπάτια της Κρήτης με τους τουρίστες που θέλουν να περπατήσουν αναζητώντας τον εναλλακτικό αλλά που όμως έρχονται αντιμέτωποι με δυσκολίες, προβλήματα υγείας, ατυχήματα και έτσι πολύ συχνά οπι πυροσβέστες καλούνται να τους βγάλουν από φαράγγια, μονοπάτια ορειβατικά και δύσβατα μέρη μετά από πολλές ώρες πεζοπορίας...Οι υποθέσεις αυτές έχουν προκαλέσει προβληματισμό στις αρμόδιες υπηρεσίες.