Λιγότερα χρήματα ως εκλογικό επίδομα θα λάβουν τελικά οι αστυνομικοί και οι ένστολοι που θα συνδράμουν στη διαδικασία για την πραγματοποίηση των εκλογών.

Το αρχικό ποσό των 222 ευρώ μικτά, «έπεσε» στα 200 ευρώ και τελικά, το καθαρό ποσό έπεσε στα 146 ευρώ, με το πρόσχημα ότι πρόκειται για δύο διαδοχικές εκλογικές διαδικασίες.   

Πάντως, οι συνδικαλιστές ενώσεις των αστυνομικών είχαν έγκαιρα επισημάνει το ζήτημα της εκλογικής αποζημίωσης, ζητώντας να ξεκαθαρίσει γρήγορα το ύψος του χορηγούμενου ποσού και η ημερομηνία καταβολής του.

Εκλογικό επίδομα συνολικού ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ θα δοθεί στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος -Ελληνική Ακτοφυλακή.
 
Αυτό αναφέρεται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη κατόπιν ενεργειών του  υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και προκύπτει ότι ο κάθε λιμενικός που θα απασχοληθεί στις εκλογές θα λάβει επίσης 200 ευρώ. 
 
Παράλληλα, η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων καθορίζεται στο ποσό των 500 ευρώ. Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Ενιαίου Ταμείου Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α.), πρώην Ταμείο Συντάξεως και Αυτασφαλίσεως Υγειονομικών (Τ.Σ.Α.Υ.), για το χρονικό διάστημα είκοσι  ημερών, καθορίζεται στο ποσό των 450 ευρώ.
 
Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων καθορίζεται στο ποσό των 2.500 ευρώ. Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Δήμων καθορίζεται στο ποσό των 223 ευρώ. Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών καθορίζεται στο ποσό των 3.350 ευρώ λόγω της ιδιαιτέρως βεβαρημένης εργασίας που επιτελούν κατά την προπαρασκευαστική περίοδο των εκλογών της 18ης και 25ης Μαΐου 2014.
 
ΑΝ. ΓΑΛ.