Στο δικαστήριο θα παρευρεθεί αύριο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος κατηγορείται για υπερβολική μείωση προστίμου σε πρατηριούχο.

Θα καθίσει και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά την έφεσή του στην πρωτόδικη απόφαση, που τον καταδίκαζε σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή. Η υπόθεση για την οποία θα εκδικαστεί ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2009, όπου ο Παναγιώτης Ψωμιάδης καταδικάστηκε μετά από καταγγελία υψηλόβαθμου υπαλλήλου για υπερβολική μείωση προστίμου και συγκεκριμένα από 89.000 σε 5.000, πρατηριούχου, ο οποίος επανειλημμένα είχε πιαστεί να νοθεύει τα καύσιμα.

Η εκτίμηση είναι ότι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δε θα επιδιώξει νέα αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης, κάτι για το οποίο τον συμβούλεψαν και οι νομικοί του σύμβουλοι. Σε περίπτωση πάντως, που η πρωτόδικη απόφαση δεν ανατραπεί, ο Ψωμιάδης παύεται από Περιφερειάρχης και οι διαδικασίες αντικατάστασής του ξεκινούν.

Οι εξελίξεις, μετά την δικαστική απόφαση θα είναι ραγδαίες. Ο Περιφερειάρχης αναμένεται να ακολουθήσει τη συνήθη υπερασπιστική του γραμμή – «μείωσα τα πρόστιμα για ανθρωπιστικούς λόγους» και να την μετατρέψει σε πολιτική γραμμή, σε μια προσπάθεια να εμφανιστεί ως Ζορό ή Ρομπέν των Φτωχών (πρατηριούχων;).