Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Αττικής το φρικιαστικό έγκλημα με θύμα 29χρονο Πολωνό, που είχε γίνει στις 28 Νοεμβρίου 2010 στο Λαύριο.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, ο 29χρονος αλλοδαπός πλήρωσε με βαρύτατα βασανιστήρια, και στο τέλος με τη ζωή του, το γεγονός ότι ενοχλούσε τις γυναίκες που έκαναν παρέα ομοεθνείς του, ο οποίοι και κατηγορούνται ως δράστες του εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, το θύμα είχε βρεθεί δεμένο και τυλιγμένο στις φλόγες, σε παγκάκι στη θέση Λιμάνι Πασά, στο Λαύριο, από όπου μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ και πέθανε τέσσερις ημέρες αργότερα.

Όπως διαπιστώθηκε, εκτός των άλλων ήταν και ευνουχισμένος. Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι τέσσερις άλλοι Πολωνοί, ηλικίας 23, 25, 26 και 28 ετών, πήγαν το απόγευμα της 28ης Νοεμβρίου του 2010 στο Παγκράτι, σε διαμέρισμα που φιλοξενούνταν ο δολοφονηθείς, και με τη βία τον έβγαλαν έξω, τον επιβίβασαν σε αυτοκίνητο δικό τους και τον οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία, στη θέση Λιμάνι Πασά, όπου τον ευνούχισαν, τον έδεσαν σε παγκάκι και τον περιέλουσαν με βενζίνη, βάζοντάς του φωτιά.

Από τους τέσσερις κατηγορούμενους συνελήφθησαν οι τρεις και ο τέταρτος αναζητείται. Οι τρεις συλληφθέντες ομολόγησαν με λεπτομέρειες την πράξη τους, παρουσιάζοντας ως κίνητρο του εγκλήματος την προκλητική συμπεριφορά του 29χρονου προς τις γυναίκες με τις οποίες έκαναν παρέα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.