Οργή και αγανάκτηση αισθάνονται οι κάτοικοι της Σάμου, μετά τη νέα ματαίωση δρομολογίου του «EUROPEAN EXPRESS», που σύμφωνα με ανακοίνωση, οφείλεται σε πρόβλημα που προέκυψε στον ανεφοδιασμό καυσίμων.

Για «απαράδεκτη κατάσταση που δεν πάει άλλο» κάνει λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, εκ νέου υποψήφιος Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους. «Σήμερα όσοι διεκδικούν την εκλογή τους στην ηγεσία της περιφέρειας και αντιπεριφέρειας του Βορείου Αιγαίου σιωπούν για άλλη μια φορά μπροστά στα γεγονότα, όπως έκαναν 3,5 χρόνια τώρα, συναγωνιζόμενοι ποιος θα έχει τον καλύτερο ρόλο μαριονέτας στο ξαναπαιγμένο έργο της έλλειψης ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών για τα νησιά μας».

Εξάλλου, με επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιώργος Κυριαζής, εκφράζει την αγωνία των επαγγελματιών του νομού.

«Τα νησιά µας δεινοπαθούν καθημερινά. Βλάβες, ανεκτέλεστα δρομολόγια, πολύωρα ταξίδια. Η τοπική µας οικονομία ζημιώνεται ανεπανόρθωτα και η ζωή των συμπατριωτών µας γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Σας καλούμε για ακόμα µια φορά, τελευταία ίσως, να ενεργήσετε άμεσα και να εξασφαλίσετε επιτέλους συνθήκες ζωής παρόμοιες µε αυτές της χερσαίας Ελλάδος» τονίζει ο κ. Κυριαζής.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Λαϊκή Συσπείρωση Σάμου Ικαρίας, ζητώντας από το υπουργείο «να υποχρεώσει την εταιρεία να μην αναβάλει κανένα δρομολόγιο, ούτε τώρα προεκλογικά, ούτε βέβαια και μετά, και να εκτελέσει το δρομολόγιο που ανέβαλε τώρα προεκλογικά, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ψηφοφόροι».

Επίσης ζητά, την εβδομάδα αυτή, να μπει εκτάκτως καθημερινά το «ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ» που κάνει το δρομολόγιο «ΦΟΥΡΝΟΙ-ΘΥΜΑΙΝΑ-ΙΚΑΡΙΑ-ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ», με επιστροφή.