Για ακόμη μια φορά την προτίμηση των πολιτών φαίνεται να κέρδισαν «διάσημοι» υποψήφιοι και υποψήφιοι από τον χώρο του θεάματος. 
 
H καταμέτρηση των σταυρών συνεχίζεται στα πρωτοδικεία όλης της χώρας και  τα πρώτα στοιχεία έρχονται από τους ίδιους τους συνδυασμούς.
 
Έτσι στον Δήμο της Αθήνας από τον συνδυασμό του Γιώργου Καμίνη «Δικαίωμα στην πόλη» φέρονται να προηγούνται οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Αθανάσιος Βερέμης , Πόπη Διαμαντάκου , Βασίλης Βασιλικός , ενώ από τον συνδυασμό του Γαβριήλ Σακελλαρίδη «Ανοιχτή Πόλη» οι Νίκος Φίλης , Ντίνος Καρύδης , Μάρω Δούκα , Θανάσης Σκρουμπέλος  και Στάθης Δρογώσης .
 
Από τον συνδυασμό του Αρη Σπηλιωτόπουλου φέρονται να προηγούνται οι Θ. Πλεύρης , Χρήστος Τεντόμας , Αθανάσιος Σπυράκος , Ανδρέας Τσώκος  και Δημήτρης Κωνσταντάρας .
 
Στον Πειραιά τις περισσότερες ψήφους από τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη «Πειραιάς Νικητής» φαίνεται να συγκεντρώνουν οι Βαγγέλης Μαρινάκης , Πέτρος Κόκκαλης  Ειρήνη Νταϊφά , Αντώνης Νικοπολίδης . 
 
Από τον συνδυασμό του Βασίλη Μιχαλολιάκου «Μας Ενώνει ο Πειραιάς» προηγούνται οι Πασχαλίνα Καλαγιά - Καραμαλάκου, Αν. Κάρλες, Κ. Μανωλάκος, Ελ. Κούβαρη.
 
Στη Θεσσαλονίκη τα πρώτα στοιχεία δίνουν προβάδισμα στον Παναγιώτη Αβραμόπουλο, υποψήφιο με τον συνδυασμό Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη του Γιάννη Μπουτάρη.
 
Στους δήμους του λεκανοπεδίου σε καλή θέση φέρεται να εκλέγεται η Βάνα Μπάρμπα στη Γλυφάδα, με τον συνδυασμό του Γιώργου Παπανικολάου. Σε καλή θέση μάλλον θα εκλεγεί και ο Λευτέρης Πανταζής, ο οποίος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης με τον υποψήφιο δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο. Τέλος πρώτος φέρεται να εκλέγεται και ο Τάσος Χαλκιάς στο δήμο Χαϊδαρίου, στο πλευρό του Ανδρέα Μποζίκα.