"Πρωτοφανές" χαρακτήρισε ο συνήγορος του Σ. Μπούκουρα, Αλέξης Κούγιας, το νέο κατηγορητήριο σε βάρος του εντολέα του.

Ο ποινικολόγος τόνισε -μετά την προθεσμία για τις 2 Ιουνίου που έλαβε ο βουλευτής- ότι η κατηγορία αφορά την τροποποίηση μια νόμιμης κυνηγετικής καραμπίνες, ώστε αντι για τρία παίρνει πέντε φυσίγγια. "Οπως σεβόμαστε εμείς τη Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη να δείξει το δέοντα σεβασμό" είπε ο κ. Κουγιας και υποστήριξε ότι ούτε ο ίδιος, ούτε ο εντολέας του θέλουν να παρέμβουν στη διαδικασία των εκλογών. Ο κ. Κουγιας ανέφερε επίσης πως "είναι τραγωδία να γίνονται ανθρωποθυσίες για πολιτικές σκοπιμότητες".

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις βουλευτών της ΧΑ στο πρόσφατο ξέσπασμα του Στάθη Μπούκουρα στη Βουλή, ο δικηγόρος είπε οτι ο πελάτης του νιώθει πως βρίσκεται ανάμεσα σε "συμπληγάδες πέτρες". "Από τη μια υπάρχουν πραγματικά πολιτικά συμφέροντα που θέλουν τη διάλυση της ΧΑ και από την άλλη θεωρεί ότι άνθρωποι που ήταν βουλευτές μαζί του στα ίδια έδρανα, μόνο και μόνο επειδή βάζει την οικογένειά του πάνω από την κομματική ιδιότητα, αυτό να θεωρείται κωμικό και να τον χλευάζουν".

Κατά τον συνήγορο του βουλευτή, "πραγματικά μπορεί να υπάρχουν στελέχη της ΧΑ που έχουν κάνει εγκληματικές πράξεις. Ποιος δεν καταδικάζει αυτόν που σκότωσε τον Φύσσα και όσους συνεργάστηκαν μαζί του; Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τιμωρηθούν αθώοι άνθρωποι".

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχουν συντάξει οι δυο ανακρίτριες σε βάρος του Σταθη Μπουκουρα για την οπλοκατοχη: "το ως άνω όπλο κατείχες με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στα πλαίσια της δραστηριότητας σου ως μέλος της και ως μέλος της ηγετικής της ομάδας, αποδεχόμενος τους σκοπούς υγρά οργάνωσης δια της ασκήσεως των ανατεθέντων σε εσένα "καθηκόντων" συνεισφέροντας στην πραγμάτωση των δεσμευτικών για εσένα- όπως και για όλα τα μέλη της οργάνωσης- στόχων της".