Για «προκλητική ενέργεια της αστυνομίας να επιδιώξει τη διενέργεια ελέγχου, έπειτα από "ανώνυμη" όπως υποστηρίζει καταγγελία, σε οχήματα υποστήριξης της συγκέντρωσης του κόμματος», χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, κάνει λόγο η κομματική οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του κόμματος.

«Η προκλητική αυτή ενέργεια που αποτράπηκε από την περιφρούρηση της συγκέντρωσης είχε και συνέχεια. Κατά την αποχώρηση των οχημάτων από την πλατεία Αριστοτέλους, μετά το τέλος της συγκέντρωσης, πολυπληθής ομάδα της τροχαίας με επικεφαλής τον διευθυντή τροχαίας Θεσσαλονίκης προχώρησε σε εξονυχιστικό έλεγχο του οχήματος και κατέληξε σε έκδοση κλήσης για τη "σοβαρή τροχαία παράβαση" του ληγμένου πυροσβεστήρα!!!» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Προκαλεί σοβαρά ερωτήματα η επιμονή των αστυνομικών οργάνων, που προφανώς εκτελούν εντολές ανωτέρων να προχωρήσουν στις παραπάνω ενέργειες» τονίζει η κομματική οργάνωση Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ και καλεί «την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο υπουργό να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Από την άλλη, σε επικοινωνία του newpost με τον Διευθυντή της Τροχαίας Θεσσαλονίκης διευκρινίστηκε ότι πέντε πολίτες κατήγγειλαν στην Αστυνομία ότι ένα γερανοφόρο όχημα του δήμου Ευόσμου βρέθηκε στην συγκέντρωση του ΚΚΕ για να «κρατά» τις κάμερες κατά την ομιλία του κ. Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη. Η Αστυνομία όφειλε να πραγματοποιήσει έλεγχο εφόσον έγιναν καταγγελίες και από εκεί και πέρα κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ληγμένος πυροσβεστήρας, σημείωσε ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

ΑΝ. ΓΑΛ.