Κριτική στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ασκεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του προέδρου της κ. Δ. Κυριτσάκη, σύμφωνα με την οποία η ακρίβεια στα καύσιμα οφείλεται μεταξύ άλλων στην πληθώρα πρατηρίων καυσίμων.

«Αν όλες οι μελέτες, οι έρευνες, οι διαβουλεύσεις και τα πορίσματα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά καυσίμων έγιναν για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι «στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά μαγαζιά», τότε η Επιτροπή ακυρώνει το ρόλο της στην αγορά», αναφέρει η ΠΟΠΕΚ σε σημερινή ανακοίνωση.

Η Ομοσπονδία των πρατηριούχων καλεί την Επιτροπή να προχωρήσει σε έρευνα των συνθηκών ανταγωνισμού στην αγορά πετρελαιοειδών και καταλήγει:

«Το ερώτημα που δημιουργείται είναι για ποιο λόγο η Επιτροπή Ανταγωνισμού - όπως εκφράζεται δια του προέδρου της - άλλαξε άποψη για την αγορά καυσίμων. Για ποιους λόγους δηλαδή ξεχάστηκαν τα προβλήματα του ανταγωνισμού στο χώρο των διυλιστηρίων και ο τρόπος που καθορίζουν τις τιμές τους, το καθεστώς τήρησης των αποθεμάτων ασφαλείας, η αδιαφάνεια στις συμβάσεις μεταξύ εταιριών και πρατηρίων, το «μοίρασμα» της χώρας σε ζώνες επιρροής από τις εταιρίες, η αδυναμία απευθείας πρόσβασης των βενζινοπωλών στα διυλιστήρια, κλπ.»