Την λήψη δανείου που θα αγγίζει τα 8 εκατομμύρια ευρώ, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, λίγους μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχή. Τα χρήματα που αφορούν την αποπληρωμή προμηθευτών του Δήμου, ο οποίος όπως σημειώθηκε έχει «μαύρη τρύπα» στα ταμεία, θα αποταμιευτούν σε πέντε περίπου μήνες.

Η μείζονα αντιπολίτευση ψήφισε τη δανειοδότηση, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα του επαγγελματικού κόσμου, ενώ αντιδράσεις προκάλεσε ο δανεισμός στις υπόλοιπες παρατάξεις.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Χρ. Ξανθόπουλο, το δάνειο κρίνεται ως απαραίτητο και ως η μοναδική λύση, προκειμένου ο Δήμος να εξοφλήσει τα χρέη προς τους προμηθευτές του, συμβάλλοντας παράλληλα με τον τρόπο αυτό στο τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας που ήδη εμφανίζεται στην αγορά. Κατά την εισήγηση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είπε πως υπάρχουν τρεις εναλλακτικές λύσεις, η αύξηση των τελών καθαριότητας και φωτισμού.

Έντονη ήταν η αντίδραση της δημοτικής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” που σε δήλωση των μελών της αναφέρεται: “Η πρότασή σας για νέο δάνειο 8 εκατομμυρίων για την αντιμετώπιση των υποχρεώσεων που άφησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή θα φορτώσει νέα βάρη στους Δημότες του Δήμου μας, σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι και γενικότερα τα φτωχά λαϊκά στρώματα πλήττονται από τα βάρβαρα μέτρα που εφαρμόζουν Τρόικα  και κυβέρνηση”.