Μειωμένο κατά 4,3% το 2010 εμφανίζεται το εισόδημα των αγροτών στην Ελλάδα, σχέση με την προηγούμενη χρονιά, επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ, Θόδωρος Καράογλου, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Ο κ. Καράογλου επέκρινε τον υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη, ότι, στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, δεν έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τη μνημονιακή πολιτική το “πάγωμα” των πληρωμών προς τους αγρότες, τις συγχωνεύσεις σχολείων και την “απαξίωση” των νομαρχιακών νοσοκομείων, οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση τους κατοίκους της περιφέρειας.

“Το 2010 το αγροτικό εισόδημα μειώθηκε κατά 4,3%, όταν στην υπόλοιπη ΕΕ αυξήθηκε κατά 12,3%. Χιλιάδες βαμβακοκαλλιεργητές, ακόμα περιμένουν αποζημιώσεις. Οι τιμές του ελαιόλαδου έχουν πιάσει πάτο. Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου διαρκώς οξύνονται”, υπογράμμισε ο κ. Καράογλου. Τη συνέντευξη τύπου έδωσαν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, μαζί με τους βουλευτές της Β΄ Θεσσαλονίκης, Θόδωρο Καράογλου και Σάββα Αναστασιάδη.

Οι βουλευτές είπαν ότι υπάρχει ασάφεια γύρω από το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζωοοτροφών, ζήτησαν από την κυβέρνηση να ανακοινώσει επίσημα αυτό που θέλει να κάνει και προέβλεψαν ότι οι αγρότες δεν πρόκειται να αποζημιωθούν, αφού, όπως είπε ο κ. Αναστασιάδης, η υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Στο μεταξύ, για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Καράογλου δήλωσε ότι «αν αποφασιστούν είναι καλοδεχούμενες» και ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την άποψη ότι «η κυβέρνηση κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να προσφύγει στην κάλπη». Ο κ. Βαρτζόπουλος, υπογράμμισε ότι σύμφωνα και με το κλίμα που επικράτησε στη χθεσινή συνάντηση των προέδρων των ΝΟΔΕ με τον Αντώνη Σαμαρά, “δεν υπάρχει απλώς ετοιμότητα για τις εκλογές, αλλά ενθουσιασμός στις ΝΟΔΕ”.