Το πρώτο έργο του Δήμου Ιωαννιτών από τα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, ξεκινά αύριο. Πρόκειται για τον βρεφονηπιακό σταθμό Βοτανικού, με προϋπολογισμό δύο εκατομμυρίων ευρώ περίπου, ο οποίος κατασκευάζεται σε οικόπεδο του Δήμου, έκτασης ενάμισι στρέμματος.

Με την ολοκλήρωσή του θα φιλοξενήσει τριάντα νήπια και βρέφη, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για περαιτέρω επέκταση ώστε η δυναμικότητά του να φτάσει στα 65 παιδιά.

Οι εγκαταστάσεις θα καλύπτουν 170 τετραγωνικά, στο υπόγειο, όπου θα αναπτυχθούν οι βοηθητικοί χώροι και 510 τετραγωνικά μέτρα στο ισόγειο όπου θα διαμορφωθούν οι αίθουσες φιλοξενίας των νηπίων και των βρεφών.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την μελέτη, μπορεί να γίνει επέκταση του παιδικού σταθμού στον πρώτο όροφο, με την δημιουργία επιπλέον χώρων, συνολικού εμβαδού 370 τετραγωνικών μέτρων.

Συνάμα θα διαμορφωθούν κατάλληλα και σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και οι ημιυπαίθριοι χώροι του βρεφονηπιακού σταθμού.

Πρόκειται για μία σημαντική κοινωνική δομή που θα καλύψει ορισμένα από τα κενά που υπάρχουν σήμερα και θα δώσει λύση κυρίως σε εργαζόμενες μητέρες.

TAGS