Χίλια οκτακόσια οκτώ κιλά (1.808 kgr) όστρακα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες της Παρασκευής, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, στην θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν των εκβολών του ποταμού Έβρου.
 
Συγκεκριμένα, σε διενεργούμενο έλεγχο από πλωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στην ανωτέρω περιοχή, διαπιστώθηκε ότι επί αλιευτικού σκάφους, με δύο (02) επιβαίνοντες, υπήρχαν εντός της καταπακτής, επιμελώς κρυμμένοι σάκοι με την ανωτέρω ποσότητα οστράκων.
 
Ανωτέρω αλιευτικό σκάφος οδηγήθηκε για περαιτέρω έρευνα, συνοδεία πλωτού περιπολικού σκάφους, στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης όπου και διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν εβδομήντα οκτώ (78) σάκους όστρακα του είδους «αχιβάδα» υπολειπομένων διαστάσεων, συνολικού βάρους χιλίων τετρακοσίων εξήντα οκτώ κιλών (1.468 kgr), δεκατέσσερις (14) σάκους με όστρακα του είδους «τελλίνα» υπολειπομένων διαστάσεων, συνολικού βάρους διακοσίων ογδόντα τεσσάρων κιλών (284 kgr) καθώς και τρεις (03) σάκους με όστρακα του είδους «κυδώνι» συνολικού βάρους πενήντα έξι (56 kgr), όλα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, με σκοπό την πώληση και την εμπορία.
 
 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα οστράκων καθώς και το αλιευτικό σκάφος.