current views are: 2

25 Μαΐου 2014
Δημοσίευση04:36

Σοβαρές ζημιές από το σεισμό στη Λήμνο – Άνοιξαν τα εκλογικά κέντρα (φωτό)

Συνεχίζεται η καταγραφή των υλικών ζημιών που άφησε πίσω του το ισχυρό χτύπημα του εγκέλαδου στη Λήμνο.

Δημοσίευση 04:36’
αρθρο-newpost

Συνεχίζεται η καταγραφή των υλικών ζημιών που άφησε πίσω του το ισχυρό χτύπημα του εγκέλαδου στη Λήμνο.

Συνεχίζεται η καταγραφή των υλικών ζημιών που άφησε πίσω του το ισχυρό χτύπημα του εγκέλαδου στη Λήμνο.

Ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για κατάρρευση 11 ακατοίκητων  σπιτιών, μικροζημιές σε 13 άλλα ακίνητα και σε 2 εκκλησίες.

Όπως τονίζεται, όλες οι υποδομές και όλοι οι δρόμοι είναι σε πλήρη λειτουργία.

Στη Λήμνο έχει μεταβεί κλιμάκιο 14 μηχανικών προκειμένου να ενισχύσουν το έργο ελέγχου των κτιρίων. Στο κλιμάκιο συμμετέχουν δύο μηχανικοί του ΟΑΣΠ, έξι του ΤΕΕ και έξι του ΟΣΚ.

Ο Δήμος Λήμνου, με ανακοίνωσή του καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στα ακίνητα τους ή σε δημόσιες υποδομές, αφού ενημερώσουν την Αστυνομία να επικοινωνήσουν και με το Δήμο.

Για τη Δημοτική Ενότητα Μύρινας στο τηλέφωνο 22543-50015 για τη Δημοτική Ενότητα Μούδρου 22543-50700, Ατσικής 22543-50600 και Νέας Κούταλης 22543-50528.

Οι πολίτες θα πρέπει κατά την κλήση να δηλώνουν ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, ακριβή θέση και συνοπτική περιγραφή του προβλήματος προκειμένου οι αναφορές για ζημιές να ιεραρχηθούν ώστε να διενεργηθεί ο απαιτούμενος έλεγχος από τα κλιμάκια ελέγχου.

Εντωμεταξύ, η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε κανονικά, καθώς από χθες το βράδυ τα κλιμάκια του δήμου έλεγξαν όλα τα σχολικά κτίρια. Σε τρία από αυτά εντοπίστηκαν ρωγμές και τα συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα μεταφέρθηκαν σε άλλες αίθουσες.

Μιχελάκης: Σε πλήρη ετοιμότητα όλες οι υπηρεσίες

Από χθες το απόγευμα βρίσκεται στο νησί ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Όπως δήλωσε ο κ. Μιχελάκης: «Έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα και η Αστυνομία και η Πυροσβεστική και ο Στρατός και όλες οι υπηρεσίες είναι σε κατάσταση επιφυλακής. Ο κόσμος είναι ήρεμος, δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα. Ευτυχώς, ήταν ένας ισχυρός σεισμός με ελάχιστες ζημιές και όλα εξελίσσονται κατ’ ευχήν».

Επίσης ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Π. Γεωργιάδης ανέφερε τα εξής: «Οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Λήμνου ετέθησαν από την πρώτη στιγμή σε επιφυλακή. Το σχέδιο Πολιτικής Προστασίας τέθηκε σε εφαρμογή. Διετέθησαν δύο ελικόπτερα του Π.Σ. για τις δύο αποστολές που θα απαιτηθούν και οι δυνάμεις του Π.Σ. και της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε ετοιμότητα με όλα τα περιπολικά που διαθέτουν ούτως ώστε ο πληθυσμός να αισθάνεται ασφαλής και προστατευμένος».  


σχετικα αρθρα