Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Επιθεση με καλάσνικοφ  εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στην οδο Χαριλάου Τρικούπη που θυμίζει... Μαζιώτη αλλά κυρίως την τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΛΑ) ερευνά από το μεσημέρι η Αντιτρομοκρατική που καλείται να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το όπλο που χρησιμοποιήθηκε δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη τρομοκρατική ενέργεια.

Συμφωνα με τις εκτιμήσεις Αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής, οι κάλυκες από όπλο τύπου καλάσνικοφ που εντοπίστηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ από την πίσω πλευρά στον 2ο και 3ο όροφο παραπέμπουν στην μεθοδολογία που χρησιμοποιεί στις επιθέσεις της η ΟΛΑ, όπως συνέβη και τον Ιανουάριο του 2013 με την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ στην Συγγρού που ανέλαβε η εν λόγω οργάνωση.

Ωστόσο, κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν και το σενάριο πίσω από την επίθεση να βρίσκεται ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης καθώς έπειτα και από την πρόσφατη «επανεμφάνιση» του Επαναστατικού Αγώνα με το χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Αμερικής με το παγιδεμευένο ΙΧ, εκτιμάται ότι ο Μαζιώτης επιλέγει επιθέσεις κάτω από τη... μύτη των αστυνομικών. Να σημειωθεί ότι παρόμοιο χτύπημα είχε πραγματοποίησει η 17Ν το 1999 στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι το χτύπημα έγινε από τις 11 χθες το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί και ως πιθανότερη ώρα εκτιμάται η... αλλαγή βάρδιας των αστυνομικών νωρίς τα ξημερώματα. Δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες, ωστόσο η επίθεση έγινε αντιληπτή, όταν σήμερα βρέθηκαν δύο οπές από βλήμα πυροβόλου όπλου από υπαλλήλους του ΠΑΣΟΚ.

Από την έρευνα που έχει γίνει, έως τώρα, από κλιμάκιο της αστυνομίας στον χώρο, προκύπτει ότι πιθανότητα οι πυροβολισμοί ερίφθησαν από τη γωνία Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου, όπου διαπιστώθηκε ότι δύο τζαμαρίες στα γραφεία του 2ου και 3ου ορόφου έχουν ζημιές από πυροβόλο όπλο τύπου καλάσνικοφ, όπως προκύπτει από κάλυκες που εντόπισαν στο σημείο οι αστυνομικοί.

Η έρευνα συνεχίζεται καθώς οι διμοιρίες των ΜΑΤ και οι αστυνομικοί που βρίσκονται όλο το βράδυ στην περιοχή δήλωσαν ότι δεν άκουσαν το παραμικρό ούτε είδαν περίεργες κινήσεις γεγονός που εγείρει πολλά ερωτήματα.

Με δήλωση του στο newpost.gr ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν τρομοκρατείται το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να αγωνίζεται.