Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

Ήλιος, θάλασσα, γεμάτες παραλίες, υψηλό ποσοστό αποχής, σε σχέση με την πρώτη Κυριακή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, ανατροπές σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από την καταμέτρηση και απουσίες εκλογικών αντιπροσώπων από τα εκλογικά τμήματα, ήταν τα χαρακτηριστικά του β' γύρου των εκλογών, σήμερα, στο Ρέθυμνο.

Παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι του Ρεθύμνου, σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αλλά και κατά τη διάρκεια της πρώτης και δεύτερης Κυριακής των εκλογών, κράτησαν πολύ χαμηλούς τόνους στην έκφραση της επιθυμίας τους για τα αποτελέσματα σε περιφέρεια και δήμους, με καταμετρημένο το 7,35% των εκλογικών τμημάτων, προηγείται ο κ. Θεόδωρος Νίνος, έναντι του απερχόμενου δημάρχου Ρεθύμνου, Γιώργου Μαρινάκη. Ο κ. Νίνος λαμβάνει, μέχρι στιγμής, ποσοστό 51,47%, ενώ ο κ. Μαρινάκης 48,53%.

Αυξημένη είναι η αποχή, με το ποσοστό να ανέρχεται στο 35,93%, έναντι της περασμένης Κυριακής, που ανήλθε στο 29,39%.

Η καταμέτρηση στα 204 εκλογικά κέντρα συνεχίζεται χωρίς προβλήματα, ενώ η αγωνία των υποψηφίων αλλά και των υποστηρικτών τους θα συνεχιστεί έως πολύ αργά τη νύχτα, μέχρι να αρχίσει να ξεκαθαρίζει το εκλογικό αποτέλεσμα.