Εξαρθρώθηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δρούσε με σκοπό την εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει συνολικά 10 άτομα, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Οι κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής, διακίνησης, πώλησης και αγοράς ναρκωτικών ουσιών.

Συνελήφθησαν, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών που πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο 23 και 24.05.2014, ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 32 ετών και τρεις Έλληνες ηλικίας 35, 46 και 64 ετών, μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι ενέχονται, κατά περίπτωση, στην μεταφορά, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον, συνελήφθησαν και δύο Έλληνες ηλικίας 45 και 57 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός υπηκόου Αλβανίας, που είναι ο ιθύνων νους της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και σε βάρος τριών αγνώστων ομοεθνών του, που ήταν ηγετικά ή κεντρικά μέλη της οργάνωσης

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν δίμηνης εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, προέκυψε η συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με δομημένη, διαρκή και διεθνή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, τουλάχιστον για ένα έτος, με σκοπό την εμπορία ναρκωτικών ουσιών και ιδίως ακατέργαστης κάνναβης και ηρωίνης.

Τα κεντρικά μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και στη συνέχεια μετέφεραν και διακινούσαν τις ποσότητες αυτές σε διάφορες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Η εγκληματική οργάνωση αποκόμιζε σημαντικά χρηματικά οφέλη από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν και με τη συνδρομή ειδικού αστυνομικού σκύλου και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 4.076,7 γραμμαρίων,
• ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) βάρους 40 γραμμαρίων,
• ποσότητα ηρωίνης βάρους 106 γραμμαρίων,
• ποσότητα μεθαδόνης βάρους 45 γραμμαρίων,
• το χρηματικό ποσό των 2.650 ευρώ,
• 1 ζυγαριά ακριβείας,
• 8 κινητά τηλέφωνα και
• 3 Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.