Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει στις αρχές Ιουνίου «σπείρα» αποτελούμενη από έξι άτομα – 5 αλλοδαπούς Αλβανικής καταγωγής και μία Ροδίτισσα- που κατηγορούνται ότι διακινούσαν ναρκωτικά και συγκεκριμένα ηρωίνη σε τοξικομανείς της περιοχής.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί στις αρχές Ιανουαρίου 2012 από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου με τη σύλληψη δύο 23χρονων Αλβανών και μίας 31χρονης Ροδίτισσας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορούσε επίσης 33χρονο, 38χρονο και 34χρονο Αλβανικής καταγωγής οι οποίοι είναι  έγκλειστοι σε διάφορες φυλακές της χώρας και φέρονται να εμπλέκονται στην ίδια εγκληματική οργάνωση. Επίσης ο  ένας 23χρονος κατηγορείται για οπλοκατοχή και παράνομη διαμονή στην χώρα.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 η υπόθεση είχε εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο και είχε επιβάλλει βαριές ποινές στους κατηγορούμενους, τις οποίες και θα επιχειρήσουν να μειώσουν στις 10 Ιουνίου στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.