Εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Ναυπλίου, σε συνεργασία με την ασφάλεια Άργους, εννέα περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και μηχανημάτων από αγροκτήματα, στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου. Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο Ρομά, ηλικίας 24 και 23 ετών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη 22 Μαΐου, στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, καθώς και για φθορές ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε, ότι οι δύο Ρομά, από τα μέσα Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους έως την περασμένη Πέμπτη, είχαν διαπράξει συνολικά εννέα κλοπές και απόπειρα κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και μηχανημάτων και συγκεκριμένα εξαρτήματα άντλησης νερού άρδευσης από αγροκτήματα στις περιοχές της Αγίας Τριάδας, του Αργολικού, του Ανυφίου, του Ηραίου, του Αμαριανού και της Νέας Τίρυνθας Αργολίδας.

Συνολικά, από την εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει αντικείμενα που η αξία τους ξεπερνά τις 13.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή Ναυπλίου.

TAGS