Την Τετάρτη 28 Μαΐου επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές της Γ' Λυκείου των Γενικών Λυκείων και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β') για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Το newpost.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «Πουκαμισάς» θα δημοσιεύει μετά τη λήξη των εξετάσεων όλα τα θέματα και τις απαντήσεις τους. 

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα αρχίσουν στις 21 Ιουνίου, ενώ οι εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΤΕΦΑΑ θα πραγματοποιηθούν από τις 23 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου. 

Στα μέσα Ιουνίου, εξάλλου, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα σχολεία τους όπου υπέβαλαν την Αίτηση - Δήλωση του Φεβρουαρίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου. 

Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται στα εξεταστικά κέντρα 

Ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να έχει μαζί του: 

- Το δελτίο εξεταζόμενου
- Την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο
- Δύο στυλό μπλε ή μαύρα, μολύβι, γόμα και γεωμετρικά όργανα
-Όποιος θέλει μπορεί να έχει θερμός με νερό ή αναψυκτικό 

Στα εξεταστικά κέντρα θα λειτουργούν μηχανήματα που κόβουν το σήμα από τα κινητά τηλέφωνα, καθώς απαγορεύονται μέσα στις αίθουσες. Εάν βρεθεί πάνω στους μαθητές κινητό τηλέφωνο μπορεί και να μηδενιστούν. Απαγορεύεται το κομπιουτεράκι και το μπλάνκο.  

Αναλυτικά το πρόγραμμα: 

Τετάρτη 28/5     

Νεοελληνική Γλώσσα (Γενικής Παιδείας) 

Παρασκευή 30/05

Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία (Γενικής Παιδείας)

Δευτέρα 02/6

Αρχαία Ελληνικά (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Μαθηματικά (Θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης) 

Τετάρτη 04/06

Νεοελληνική Λογοτεχνία ((Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Βιολογία (Θετικής κατεύθυνσης), Χημεία Βιοχημεία (Τεχνολογικής κατεύθυνσης), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης επιχειρήσεων (Τεχνολογικής κατεύθυνσης) 

Παρασκευή 06/06

Λατινικά (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Χημεία (Θετικής κατεύθυνσης), Ηλεκτρολογία (Τεχνολογικής κατεύθυνσης), Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον (Τεχνολογικής κατεύθυνσης) 

Τρίτη 10/06

Ιστορία (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Φυσική    (Θετικής κατεύθυνσης) 

Πέμπτη 12/06

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων)