Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, είναι μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, μέλος του Δικτύου Κοινοβουλευτικών για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών και συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα. 

Στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης πραγματοποιεί περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Για το λόγο αυτό θα βρίσκεται στη πόλη της Ρόδου από τις 29 ως τις 31 Μαΐου 2014.    

Το πρόγραμμα της εκστρατείας στην πόλη της Ρόδου έχει ως εξής:

  • Πέμπτη 29 Μαΐου 2014, ώρα 12:00 – 14:00, ομιλία στο αμφιθέατρο των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, 
  • Παρασκευή 30 Μαΐου 2014, από το πρωί έως αργά το μεσημέρι, ενημέρωση μαθητών και γονέων από υπαίθριο περίπτερο (stand) στην Πλατεία Ακαδημίας, 
  • Σάββατο 31 Μαΐου 2014, από το πρωί έως αργά το μεσημέρι, ενημέρωση των διερχόμενων πολιτών από υπαίθριο περίπτερο (stand) στην Πλατεία Κύπρου. 

Μικροί και μεγάλοι θα  έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν: το παιδικό παραμύθι «Η ΚΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ», το έντυπο «Ο Κανόνας των Εσωρούχων» με οδηγίες για γονείς καθώς και το φυλλάδιο «7 τηλεφωνικές γραμμές βοηθείας».