Πρεμιέρα σήμερα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις με τους 105.000 υποψηφίους να εξετάζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.  

Δείτε ΕΔΩ το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Δείτε ΕΔΩ τις προτεινόμενες απαντήσεις

Το newpost.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «Πουκαμισάς» θα δημοσιεύει μετά τη λήξη των εξετάσεων όλα τα θέματα και τις απαντήσεις τους.  

Ο ανθρωπισμός και το έλλειμμά του ήταν το θέμα της φετινής Έκθεσης στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Οι μαθητές κλήθηκαν να αναπτύξουν τις θέσεις και τις απόψεις τους με αφορμή ένα απόσπασμα δοκίμιο του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου από το βιβλίο του  «Ο σύγχρονος άνθρωπος». 

Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται στα εξεταστικά κέντρα 

Οι μαθητές των ημερησίων και εσπερινών λυκείων θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8 το πρώι, ενώ για τις 8.30 π.μ. έχει οριστεί η ώρα έναρξης των εξετάσεων. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από τα μαθήματα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Γραφιστικές Εφαρμογές, για τα οποία η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να έχει μαζί του: 

- Το δελτίο εξεταζόμενου
- Την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο
- Δύο στυλό μπλε ή μαύρα, μολύβι, γόμα και γεωμετρικά όργανα
-Όποιος θέλει μπορεί να έχει θερμός με νερό ή αναψυκτικό 

Στα εξεταστικά κέντρα θα λειτουργούν μηχανήματα που κόβουν το σήμα από τα κινητά τηλέφωνα, καθώς απαγορεύονται μέσα στις αίθουσες. Εάν βρεθεί πάνω στους μαθητές κινητό τηλέφωνο μπορεί και να μηδενιστούν. Απαγορεύεται το κομπιουτεράκι και το μπλάνκο.