Σε άμεσα κίνδυνο βρίσκεται η υγεία έξι, τουλάχιστον, πολιτών της Ξάνθης οι οποίοι βρίσκονται εδώ και δύο μήνες σε αναμονή για μια... στεφανιογραφία. 

Μάλιστα ορισμένοι εξ' αυτών έχουν υποστεί ήδη εμφράγματα και σε συνδυασμό με άλλα επιβαρυντικά για την υγεία τους στοιχεία κινδυνεύουν άμεσα, καταδεικνύοντας και εμπράκτως το διάτρητο από παντού χαρακτήρα της δημόσιας υγείας. 

Τα παραπάνω περιστατικά έφερε στο φως κινητοποίηση δυνάμεων του ΚΚΕ στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης με στόχο την ανάδειξη για ακόμη μια φορά, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, των ανεπαρκειών (υλικά, προσωπικό και οχήματα) που παρουσιάζει το Νοσοκομείο. 

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά το πέρας της δράσης,

«καταγγέλθηκε η στάση του Υπουργείου Υγείας να μην χρηματοδοτεί το Πανεπιστημιακό Πανεπιστήμιο στην Αλεξανδρούπολη για τις εξετάσεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν στα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Περιφέρειας ΑΜΘ. Είναι ενδεικτικό ότι τουλάχιστον 6 Ξανθιώτες (ανασφάλιστοι ή όχι) είναι εδώ και 2 μήνες σε αναμονή για στεφανιογραφίες. Ορισμένοι από αυτούς έχουν υποστεί ήδη εμφράγματα και σε συνδυασμό με άλλα επιβαρυντικά για την υγεία τους στοιχεία κινδυνεύουν ΑΜΕΣΑ. Η διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των Διοικητικών και ότι το ζήτημα είναι λογιστικό δεν έπεισε ότι οι ασθενείς με τέτοιες ανάγκες στο μέλλον δεν θα κινδυνεύουν».