Αεροσκάφη C-130 και ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας εκλήθησαν μετά τις μεταμεσονύκτιες ώρες να μεταφέρουν από Λήμνο, Κύθηρα και Λέσβο, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα 2 εγκύους και ένα μωρό που έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης. 

Οι αερομεταφορές των εγκύων και του μωρού, που έγιναν έπειτα από αιτήματα του ΕΚΑΒ, ολοκληρώθηκαν με ασφάλεια λίγο πριν τις 7 το πρωί.

Συγκεκριμένα: 

- Στις 3:30 π.μ. προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας το C-130 που μετέφερε από τα Κύθηρα επίτοκο με προβλήματα κύησης. Από εκεί, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε την έγκυο σε νοσοκομείο. 

- Στις 5:10 π.μ. προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Μίκρας, το Σούπερ Πούμα που μετέφερε από τη Λήμνο 38χρονη επίτοκο επίσης με προβλήματα κύησης. Στη συνέχεια, η 38χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο. 

- Στις 6:51 π.μ. προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας το C-130 που μετέφερε από τη Λέσβο κοριτσάκι μόλις 10 ωρών σε θερμοκοιτίδα με αναπνευστική δυσχέρεια. Το μωρό μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.