Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του δήμου Παλαιού Φαλήρου επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο της μείωσης της γραφειοκρατίας και της απλούστευσης των διαδικασιών, τα ΚΕΠ παρέχουν στους πολίτες από την Τρίτη, 27 Μαΐου, τις ακόλουθες νέες υπηρεσίες:

· Αίτηση ένταξης στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ

· Βεβαίωση αποδοχών συντάξεων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και πρώην ΤΑΠ – ΟΤΕ

· Αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας αρμοδιότητας ΟΓΑ και διανομή των αντίστοιχων δελτίων, μέσω ενιαίου ηλεκτρονικού εντύπου αίτησης

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την χαρά σήμερα να επισκεφτώ με το Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη, ΚΕΠ του Δήμου, για να πιστοποιήσω για ακόμη μια φορά ότι τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης των πολιτών. Στόχος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι η περεταίρω ενίσχυση των ΚΕΠ με παροχή περισσοτέρων υπηρεσιών online. Ενδεικτικά αναφέρω ότι από τις αρχές Μαρτίου και μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί online περισσότερα από 200.000 πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης. Μια υπηρεσία η οποία στο παρελθόν απαιτούσε κατά μέσο όρο μία εβδομάδα για να ολοκληρωθεί, τώρα ολοκληρώνεται σε ένα λεπτό.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή να συγχαρώ όλους τους εργαζόμενους των ΚΕΠ για την εξαιρετική δουλειά την οποία παρέχουν και να τονίσω ότι εδώ στα ΚΕΠ Παλαιού Φαλήρου εργάζονται δυο υπάλληλοι, οι οποίοι ήρθαν ως αποτέλεσμα της πρώτης κινητικότητας, η οποία έλαβε χώρα τον περασμένο χρόνο - απόδειξη ότι η κινητικότητα είναι ένα εργαλείο θετικής αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού. Τα ΚΕΠ θα ενισχυθούν περισσότερο, στο πλαίσιο του υφιστάμενου προγράμματος κινητικότητας».

Στη νέα εποχή για τα ΚΕΠ, οι πολίτες μπορούν ήδη από την 1η Μαρτίου να λαμβάνουν, απλά και άμεσα, μια σειρά από χρήσιμα πιστοποιητικά και βεβαιώσεις. Συγκεκριμένα, το τελευταίο τρίμηνο, περίπου, από τις αρχές Μαρτίου, συνολικά σε όλη τη χώρα τα ΚΕΠ παρείχαν τα ακόλουθα έγγραφα:

  • Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης (απλό και ΟΓΑ): 229.795
  • Βεβαίωση γέννησης: 89.086
  • Βεβαίωση ιθαγένειας: 527
  • Ασφαλιστική ενημερότητα & βεβαίωση οικοδομοτεχνικού έργου του ΙΚΑ: 11.945
  • Βεβαίωση αποδοχών συντάξεων & εκκαθαριστικό σημείωμα του ΝΑΤ: 11.850