Δύο διαφορετικές περιπτώσεις "εισβολής" ληστών σε σπίτια αντιμετώπισαν χθες οι αστυνομικοί του Ηρακλείου.

Δύο Ηρακλειώτες, 30 και 36 ετών, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, περίπου στις 16.30 από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., για κλοπή. Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες μπήκα στο σπίτι, στο οποίο διαμένει 31χρονος αλλοδαπός, από την ξεκλείδωτη κεντρική είσοδο, κι αφαίρεσαν από το χώρο της κουζίνας, το πορτοφόλι του που περιείχε προσωπικά του έγγραφα.

Ο μικρός γιος του 31χρονου είδε μπροστά του τους ληστές, οι οποίοι πανικοβλήθηκαν από την αντίδραση του παιδιού κι έφυγαν άρον άρον. Η αναζήτησης των αστυνομικών απέδωσε καρπούς, καθώς λίγο αργότερα οι δράστες συνελήφθησαν.

Λίγο νωρίτερα, ωστόσο, τρεις γυναίκες είχαν μπει σε σπίτι στο Ηράκλειο. Περίπου στις 11 το πρωί, η "παρέα" των τριών γυναικών, ηλικίας 24, 31 και 40 ετών, συνελήφθησαν από άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., για απόπειρα κλοπής.

Συγκεκριμένα, οι τρεις συνεργοί, προσπάθησαν να παραβιάσουν την πόρτα σπιτιού μιας 44χρονης, χρησιμοποιώντας τηλεφωνική κάρτα.

Αυτόπτης μάρτυρας αντιλήφθηκε τι πήγαιναν να κάνουν οι τρεις γυναίκες. Ειδοποίησε την αστυνομία και οι γυναίκες συνελήφθησαν.