Καμπάνια με στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών να χρησιμοποιούν είτε υφασμάτινες σακούλες, είτε να επαναχρησιμοποιούν τις πλαστικές, διοργανώνεται από 2 έως 6 Ιουνίου σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης.

Την εκστρατεία ενημέρωσης, με σύνθημα «Ανταλλάζω και αλλάζω», διοργανώνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) και η «Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

Μέλη του ΚΕΠΚΑ θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης και θα ζητούν από νέους, κυρίως, ανθρώπους να ανταλλάξουν την πλαστική σακούλα με μια επαναχρησιμοποιούμενη.

Στο «παιχνίδι» κατά της πλαστικής σακούλας θα ριχτούν αύριο και οι μαθητές του 74ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εμπνεύστηκαν το σύνθημα της καμπάνιας του κεντρικού Δήμου «Κάνε κάτι δραστικό, κόψε το πλαστικό».

 Οι μικροί μαθητές θα μοιράσουν αύριο το πρωί πάνινες τσάντες έξω από σούπερ μάρκετ της περιοχής Χαριλάου, παρουσία του αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνου Ζέρβα, στο πλαίσιο των γιορτών γειτονιάς «Green Party Junior».

Σύμφωνα με στοιχεία, στη Μεσόγειο, η κατάσταση των θαλασσίων απορριμμάτων και ειδικότερα αυτών του πλαστικού εμφανίζει απειλητικές διαστάσεις. Στην επιφάνειά της υπολογίζεται ότι επιπλέουν συνολικά 500 τόνοι διαλυμένων πλαστικών σκουπιδιών.

Επιπλέον, είναι καταγεγραμμένες οι περιπτώσεις των θαλασσίων ειδών που απειλούνται, από τα πλαστικά θαλάσσια απόβλητα.