Μεγάλη καταστροφή προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση που έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι στις καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής του Βελεστίνου που περιβάλλεται από Αερινό, Κοκκίνα, Αγ.Δημήτριο και Παλιούρι.

Οι καλλιέργειες που επλήγησαν περισσότερο αφορούν σε βιομηχανική τομάτα, αραβόσιτο, βαμβάκι, σίτο, κριθάρι, κηπευτικά καθώς και δενδρώδεις καλλιέργειες και εκτείνονται σε επιφάνεια 15 έως 20 χιλιάδων στρεμμάτων.

Επιτόπου μετέβη ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Πέτρος Μπατζιάκας, ενώ κατόπιν σχετικής εντολής του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ κ. Αργύρη Μποτού στην πληγείσα περιοχή έσπευσε και εκτιμητής του ΕΛΓΑ προκειμένου να γίνει άμεσα εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογες ζημιές προκλήθηκαν και στην περιοχή της Δράκειας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας παραμένει σε επαγρύπνηση επί του θέματος με την Αντιπεριφερειάρχη κα Δωροθέα Κολυνδρίνη να ενημερώνεται σε άμεση συνεννόηση με τους πληγέντες, ενώ κατά τις πρωινές ώρες θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές με κλιμάκιο υπαλλήλων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας των ΠΕΜ&Σ προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης και αποζημιώσεων.