Εξιχνιάστηκαν έπειτα από αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τρεις περιπτώσεις κλοπών σε Θεσσαλονίκη και Βέροια.

Tαυτοποιήθηκε ως δράστης 29χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, ενώ επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονης φίλης του, για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Συγκεκριμένα όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 29χρονος κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2013 – Μαΐου 2014, διέρρηξε δύο διαμερίσματα στην περιοχή της Πυλαίας Θεσσαλονίκης και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στη Βέροια, απ' όπου αφαίρεσε:
ένα φορητό υπολογιστή, τον οποίο δώρισε στην προαναφερόμενη φίλη του, δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές παλάμης (tablet), ένα κινητό τηλέφωνο και κοσμήματα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 29χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα και 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές παλάμης. Μέρος των κατασχεθέντων αποδόθηκε ήδη στους νόμιμους κατόχους τους, ενώ για τις υπόλοιπες συσκευές ερευνάται η προέλευσή τους. Από την κατοχή της 20χρονης κατασχέθηκε ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που της είχε παραδώσει ο 29χρονος και αποδόθηκε στην νόμιμη κάτοχό του.