Στη συγχώνευση των κοινωφελών επιχειρήσεων και των νομικών προσώπων, σύμφωνα με τις αρχές που ορίζει ο Καλλικράτης, προχώρησε χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο αυτό εγκρίθηκε η διάλυση της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Ιωαννίνων, η λειτουργία της οποίας ζημίωσε το Δήμο με ποσό άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος ενημέρωσε το σώμα, για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των πρώην συμβασιούχων της ΑΔΕΙ. Μετά τις συζητήσεις και τις επαφές που υπήρξαν, το Υπουργείο Εσωτερικών έκανε σαφές ότι δεν θα νομιμοποιήσει παρανομίες που διέπραξαν, κατά το παρελθόν οι δήμαρχοι. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην οποία εστάλησαν οι φάκελοι των πρώην συμβασιούχων, γνωστοποίησε ότι δεν μπορεί να τους ελέγξει, ενώ το ΑΣΕΠ δήλωσε αναρμόδιο.

Ο κ. Φίλιος έκανε γνωστό ότι απέστειλε όλα τα στοιχεία για τους πρώην συμβασιούχους της ΑΔΕΙ στον Εισαγγελέα, καθώς πέραν όλων των άλλων, έχει παραβιαστεί και το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, έξω από το κεντρικό Δημαρχείο, είχαν συγκεντρωθεί απολυμένοι συμβασιούχοι της ΑΔΕΙ και στελέχη του ΠΑΜΕ, ενώ είχαν παραταχθεί στο χώρο, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας που δεν χρειάστηκε να επέμβουν.