Αντιμετώπιση κοινωνικής ανάγκης, χαρακτήρισε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά, το να μπορούν όσοι μαθητές δεν θέλουν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να πάρουν απολυτήριο από το Λύκειο χωρίς να συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, μιλώντας στον Real Fm.

Αναφερόμενη στις συνενώσεις σχολείων επανέλαβε ότι όπου έχουν υπάρξει λάθη, θα αντιμετωπισθούν και θα διορθωθούν με παιδαγωγικά κριτήρια, ενώ συνοψίζοντας τις προτεραιότητές της, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην προώθηση του νόμου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη διασπορά και την ανάγκη ίδρυσης στο εξωτερικό, ινστιτούτων, που θα προωθούν την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό.

Μιλώντας για το μνημόνιο τόνισε ότι "το ΠΑΣΟΚ δεν εγκατέλειψε τις γραμμές του", σημείωσε ότι "το μνημόνιο δεν είναι ιδεολογική πλατφόρμα, ήταν μία λύση" και επισήμανε ότι τις φήμες περί χρεοκοπίας τις διαδίδουν εκείνοι που ποντάρουν στην χρεοκοπία της χώρας.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι η λύση που θα δοθεί πρέπει να είναι πολιτική, ενώ σημείωσε ότι η ΝΔ παρουσιάζει προτάσεις με πολύ μεγάλη ευκολία. «Καλύτερα να σιωπούν, αν συναισθάνονται τις ευθύνες τους», υπογράμμισε. Απαντώντας στην ερώτηση για το ενδεχόμενο ευρύτερης κυβερνητικής συνεργασίας και όχι μονοκομματικής κυβέρνησης, εκτίμησε πως «αν υπήρχε στιγμή να συζητηθεί κυβέρνηση συνεργασίας, θα ήταν όταν πάρθηκε η απόφαση για την υπογραφή του μνημονίου, προκειμένου να αναλάβουν αυτό το βάρος περισσότερες πολιτικές δυνάμεις και ίσως να αντιμετωπισθούν καλύτερα κοινωνικές αντιδράσεις. Από την ώρα που αυτό το βάρος το έχει αναλάβει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αυτό που χρειάζεται είναι δουλειά, σχέδιο και έμπνευση».