Με πτυχίο - μαϊμού ασκούσε την ιατρική ο διευθυντής του περιφερειακού ιατρείου Σκύρου, ο οποίος αποπέμφθηκε πρόσφατα από τη θέση του, διώκεται και αναζητείται. 

Η υπόθεση ήρθε στο φως πριν από δύο χρόνια, μετά από καταγγελία πολίτη. Μάλιστα, εξέταζε ασθενείς και χορηγούσε φάρμακα, ενώ φέρεται να ζητούσε χρήματα για θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας, αλλά και χορήγηση αδειών. ​

Φέρεται να αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο «La Sapienza» της Ρώμης, αλλά όπως αποδείχτηκε το πτυχίο του ήταν πλαστό. Με πλαστά δικαιολογητικά είχε καταφέρει να πάρει πιστοποίηση από το ΔΙΚΑΤΣΑ, αλλά και να πάρει ειδικότητα Γενικής Ιατρικής στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης γνωστοποίησε σήμερα ότι έγιναν οι προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες και πριν ένα μήνα υπεγράφη η απόφαση της αποπομπής του. 

«Φαίνεται ότι υπήρχε κάποιος αδικαιολόγητα μεγάλος πλουτισμός του συγκεκριμένου γιατρού που ελέγχεται με ποιο τρόπο συνέβη», απάντησε, σχολιάζοντας τις πληροφορίες που θέλουν τον γιατρό να διαθέτει φεράρι και τζετ. 

Ο υπουργός τόνισε ότι από τα τέλη του 2013 οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας έχουν ξεκινήσει έναν ενδελεχή έλεγχο της γνησιότητας των πτυχίων, ο οποίος έχει ήδη αποδώσει καρπούς.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, μία διοικήτρια έχει ήδη αποπεμφθεί λόγω πλαστότητας πτυχίου και ενδέχεται να υπάρξει τις επόμενες ημέρες και μια δεύτερη παρόμοια περίπτωση.