Σοβαρά επεισόδια λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή στο Κολωνάκι μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ. Άγριες συμπλοκές μεταξύ νεαρών διαδηλωτών και αστυνομικών έξω σχεδόν από τις καφετέριες του Κολωνακίου προκάλεσαν αναστάσωση σε περαστικούς και περιοίκους.

Ενας διαδηλωτής τραυματίστηκε στο κεφάλι στα επεισόδια που ξέσπασαν το μεσημέρι κατά την πορεία των συμβασιούχων εργαζομένων στους ΟΤΑ προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι διαδηλωτές ήρθαν στα χέρια με τους άντρες των ΜΑΤ στο ύψος της πλατείας Κολωνακίου, επειδή δεν τους άφηναν να φτάσουν στο υπουργείο.

Στις τρεις το μεσημέρι η πορεία διαλύθηκε. Eξαμελής αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε ωστόσο με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μονιμοποιηθεί κανένας συμβασιούχος.

Όπως εξήγησε: "Εδώ και ενάμιση χρόνο εφαρμόζεται ο Νόμος 3812/2009 που εξασφάλισε συνθήκες απόλυτης αξιοκρατίας αλλά και αξιοπρέπειας στις πάσης φύσεως προσλήψεις στο Δημόσιο. Εφαρμόζεται απαρέγκλιτα, χωρίς καμία εξαίρεση, αποτρέποντας αδιαφανείς πελατειακές προσλήψεις αλλά και φωτογραφικές μονιμοποιήσεις με αυξημένη μοριοδότηση. Εξασφάλισε έτσι ίσες ευκαιρίες, τόσο στους ήδη συμβασιούχους, που δεν στερούνται το δικαίωμα να διεκδικήσουν θέση στο Δημόσιο, αλλά και στους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους ή και εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα που έως τότε ήταν αποκλεισμένοι.

Το κλειστό επάγγελμα του συμβασιούχου του δημοσίου «άνοιξε». Η κυβέρνηση, 18 μήνες τώρα, δεν έκανε ούτε θα κάνει καμία έμμεση ή άμεση πελατειακή πρόσληψη. Και θα προασπίσει το πολύτιμο κεκτημένο αξιοκρατίας για τη Δημόσια Διοίκηση και τη χώρα.

Η Ελλάδα, με το Ν. 3812/2009, άφησε οριστικά πίσω τις φαύλες πελατειακές πρακτικές, σήμα κατατεθέν της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης, που οδήγησαν τη χώρα παρ’ολίγον σε χρεοκοπία και τους εργαζόμενους σε ομηρία. Η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν εκείνη όχι μόνον που καταψήφισε το νόμο της αξιοκρατίας αλλά και αυτή που σήμερα φτάνει στο σημείο να γίνει καθοδηγητής και υποστηρικτής καταλήψεων χώρων λειτουργίας της δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο, αποτελώντας έτσι τον εκφραστή του πιο ανεύθυνου και επικίνδυνου λαϊκισμού για τον τόπο".